Liverpul je pobjedio Aston Vilu sa 3-1 i osvojio šesto mesto u ligi

Liverpul je pobjedio Aston Vilu sa 3-1 i osvojio šesto mesto u ligi

Liverpul je u ponedeljak pobjedio Aston Vilu sa 3-1 golovima Mohameda Salaha, Virdžila van Dajka i Stefana Bajčetića i osvojio šesto mjesto u Premijer ligi tokom utakmice pune šansi.

Napadač Salah je otvorio vrata gostiju u petom minutu nakon odličnog dodavanja razbojnih krilnih bekova Trenta Aleksandera-Arnolda i Endija Robertsona.

Defanzivac van Dajk je postigao sekundu Liverpula u 37. minutu odličnim udarcem levom nogom nakon što ga je namestio Salah, koji bi bio ponosan na finiš.

Oli Votkins je vratio Vilu u igru pametnim udarcem glavom u 59. minutu preko golmana Alisona Bekera, pre nego što je 18-godišnji vezista Bajčetić pogodio treći Liverpulov – njegov prvi seniorski gol – i obezbedio pobedu u 81. minutu.

Obe ekipe su imale brojne prilike za postizanje golova dok su se međusobno zasipale visokim loptama preko odbrane. Darvin Nunjez iz Liverpula je bio smetnja sve vreme, jer je propustio niz šansi, uključujući dobro odbranjen volej nakon što je povukao loptu visoko preko svog ramena.

Rezultat je ostavio Aston Vilu na 12. mestu sa 18 bodova, dok je Liverpul sa 25 bodova, jedan iza starog rivala Mančester junajteda na petom, ali zastrašujućih 12 iza lidera Premijer lige Arsenala, koji je igrao kasnije u ponedeljak.