Lazetić: Emotivna utakmica za mene

Lazetić: Emotivna utakmica za mene

Žarko Lazetić se vraća na mjesto uspjeha u Bačku Topolu gdje je dvije i po godine imao zapažene rezultate sa ekipom TSC-a što mu je uostaolom i pomoglo da danas bude trener Makabija.

Izraelci su strekli veliku prednost posle prve utakmice u Mađarskoj, pobijedili su sa 3:0 i opravdali ulogu favorita. Međutim, bivši trener TSC-a je i posle tog meča rekao da još ništa nije gotovo, jer isuviše dobro poznaje mentalitet i kvalitet dojučerašnjih učenika.

„ Sigurno da će biti emotivna utakmica za mene, ali ja sam profesionalac. Za taj klub i stadion me vežu najljepše moguće memorije, ali ću u svakom slučaju pokušati da ih iskoristim i da učinim sve da ih podijelim sa svima u mom novom klubu i da nam to koliko god može pomogne da u revanšu u Bačkoj Topoli budemo najbolji mogući i da pobijedimo utakmicu “, kazao je Žarko Lazetić na konferenciji za medije organizovanoj u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Ne treba zaboraviti da je TSC u prvom meču čitavo drugo poluvreme imao čak dva igrača manje, pošto su crvene kartone dobili Đorđević i Banjac .

„ Da, bilo je 11 na 9 s tim što smo mi igrali bolje 11 na 11, i u revanšu će biti 11 na 11, nadam se da će tako i ostati, da neće sad nešto u drugu stranu da ode da sad mi budemo sa nekim manjkom igrača. Stvarno verujem da dobro poznajem te igrače i znam mentalitet, svoj prije svega i srpskog naroda i sigurno ne mislim da je posao gotov, naprotiv, ovo je nova utakmica i probaćemo da je pobijedimo. Nećemo igrati da nešto čuvamo ili da budemo samo puki statisti da ta utakmica prođe, već ćemo probati da je iskoristimo da napredujemo kao tim i pokažemo sve naše kvalitete, tako da spremamo se za novu utakmicu „.

Još jednom je Lazetić pohvalio svoje nekadašnje učenike iz Bačke Topole.

„ Bio sam u tom klubu i znam kad smo gubili neke utakmice od mnogo jačih ekipa da smo u svaku išli da je pobijedimo. Ti igrači imaju taj mentalitet i sigurno će probati i ovog puta, a na nama je da to anuliramo i pokažemo svoje kvalitete. Nemamo ni povrijeđenih ni kažnjenih igrača, svi su spremni, dobro su trenirali, dobro je što smo imali sedam dana za pripreme, tako da imamo još poslednji trening i vjerujem da ćemo spremni izađi na tu utakmicu i ispuniti svoj cilj, uz svo poštovnje prema TSC-u i kvalifikovati se za Ligu Evrope “, zaključio je Žarko Lazetić .

Ostaje samo da se vidi kako će publika u Bačkoj Topoli dočekati bivšeg trenera, aplauzima ili zvužducima?

Revanš utakmica između TSC-a i Makabija u plej-ofu Lige Evrope igra se u četvrtak, 29. avgusta 2024. na TSC areni od 21 sat.