Lajović: Dobro sam igrao, ali Medvedev „guši“ protivnika

Lajović: Dobro sam igrao, ali Medvedev „guši“ protivnika

Posle poraza od Danila Medvedeva u prvom kolu Ju-Es opena (6:3, 3:6, 6:3, 6:1), sa Dušanom Lajovićem razgovarali su novinari Sport kluba o brojnim temama, uključujući i tenisku publiku u Beogradu.

Beograd će opet imati ATP turnir, od 3. do 9. novembra u Areni, ali Novak Đoković najavio je da neće igrati. Zbog toga se i nameće tema kakva će biti posjeta.

„ Iskreno, mogli smo to da vidimo i na Srbija openu i na nekim Dejvis kup izdanjima ranije kada smo igrali u Beogradu. Ne mislim da su Srbi neki teniski fanovi, mislim da su fanovi doživljaja da pobjeđuju sa Noletom i da gube itd. To vjerovatno ima neku dublju pozadinu “, rekao je Lajović i dodao:

„ Sa druge strane, kada odeš na male turnire u Italiji, Francuskoj ili Španiji, njima je to u krvi, to su im društvena dešavanja, okupljaju se tamo i to je mjesto gdje provode vrijeme prateći tenis bez obzira da li ima domaćih igrača ili ne. Kod nas se to ne dešava, ali bilo bi lijepo da se promijeni. Zavisi ko će igrati od drugih stranih igrača, ali vidjeli smo na tribinama u Beogradu da publika baš i nema neko interesovanje za bilo kog drugog ko nije Novak ili Top 3, a nerealno je gledati nekog takvog u Beogradu na turniru iz serije 250. Daj Bože da pogriješim i da budu pune tribine “.

Jedno izdanje turnira održavalo se u Banjaluci i tada je slavio baš Lajović, uz pobjede nad Đokvoićem i Rubljovom.

„ Banjaluka je drugo i tamo nekako nema toliko dešavanja kao u Beogradu. Čak i kada sam igrao čelendžer prije 10 godina, tamo su bile pune tribine. Drugačija je kultura ljudi tamo, željni su, ne znam sad da li konkretno tenisa, ali dešavanja. Beograd ima šta hoćeš i konstantno se svašta događa. Beograđani koji dolaze na tenis – dolaze da budu viđeni, a ne da gledaju šta se tamo dešava “.

Osvrnuli su se i na meč sa Medvedevom.

„ Dobro sam igrao, težak meč. Taktički mislim da je bio potpuno zanimljiv duel, ja sam uspijevao da mijenjam ritam, da igram servis volej u trenucima kada je to bilo potrebno, a sa druge strane on je u nekoliko navrata prišao na riternu što ne voli da radi. On je davao taktički odgovor sa druge strane i iskreno, zato je ovde i tako dobar. Uspijeva da ’guši’ protivnika, da te tjera da udaraš u zid, da osjećaš da moraš da igraš loptu više, da uvijek moraš da pronalaziš bolji ugao, da pogađaš bliže liniji, sve ono što te tera da više rizikuješ. Statistički smo bili relativno slični samo što je on dosta bolje servirao, imao je više osvojenih poena na prvi servis. U bitnim momentima je uspijevao da se izvlači na servis, dok ja nisam i to je otprilike to “.

Uzevši u obzir povlačenje Dušanovog dobrog prijatelja Filipa Krajinovića , pitali su novinari Sport kluba Lajovića kako zamišlja svoje povlačenje.

„ Nije mi prošlo kroz glavu kako bi izgledao moj oproštajni meč. Više sam gledao da budem tu za njega, nego da razmišljam šta i kako. Nemam pojma, vjerujem da to mora dođe prirodno, ne mogu da razmišljam šta, kako i kad. Ali kad bude prilika i kad krenu te misli… Nema tih misli “, zaključuje Lajović.