KK Partizan spektakularnom simfonijom predstavio tim za sezonu 2024/25

KK Partizan spektakularnom simfonijom predstavio tim za sezonu 2024/25

Uvijek su se iz Partizana dičili da su avangarda, a sada su (još jednom) to na djelu i pokazali. Spektakularnom muzičko-instrumentalnom priredbom skladnog naziva „Crno-bela simfonija“, održanoj u kultnom „Domu Sindikata“, pred oko 1.200 navijača, je zvanično predstavljen igrački kadar regionalnog i srpskog vicešampiona za sezonu2024/25.

Mada je predsjednik kluba Ostoja Mijailović najavio određena iznenađenja, i da su navijači krenuli da spekulišu da će se iz mraka sale pojaviti lice voljenog Davisa Bertansa ili Džejmsa Nanelija, to nije bio slučaj. Svi oni čija ste imena mogli da čitate prethodnih nedjelja na našim stranicama, izuzev Karlika Džonsa čiji let kasni i stićiće tek sutra, su bili prisutni. Nasmijani, svježi, vedri, motivisani. Jednom riječju spremni za naporan rad i izazovnu sezonu.

Prvi je na scenu kročio povratanik Vanja Marinković čime je na simboličan način rečeno da da će on dogodine nositi kapitensku traku. Odmah za njim su kročili Ife Lundberg, Frenk Ntilikina, Mario Nakić, Isak Bonga, Sterling Braun, Ajzea Majk, Aleksej Pokuševski, Brendon Dejvis, Dvejn Vašington, Arijan Lakić, Mitar Bošnjaković, Tajrik Džons, Balša Koprivica , i za kraj trener Željko Obradović koga su navijači odmah dočekali sa povicima „Uzmi Željko evrpo titulu“!

Za početak je pušten kratak film posvećen istoriji kluba, počev od 1945. godine pa do danas. Da pokažu novim licima gde su došli i čiji grb će braniti naredne takmičarske godine. Ujedno da to ne uzimaju olako i da shvate značaj mesta koje su decenijama gradili velikani igre pod obručima.

„Mi smo Grobari, najjači smo najjači“ , i „Obasjaće sunce iznad Humske ulice“, orilo se iz grla mnogobrojnih okupljenih u domu kulture. I to nekoliko minuta što je izazvalo igrače da ustanu sa stolica i otpozdrave aplauzima ta skandiranja.

Zahvalili su se iz kluba najpre svima onima koji su učestvovali u kreiranju jednog ovakvog spektakla, ali i uopšteno dali doprinos uspjesima kluba. Među tim ljudima su u glumačke legende i osvedočeni Partizanovci, Bogdan Diklić i Slobodan Boda Ninković, kao i pokojni dugogodišnji spiker na utakmicama, Nebojša Bogojević Čarli.

Zatim se prisutnima obratio prvi čovek kluba, Ostoja Mijailović.

„Ovom sezonom ulazimo u sledeću godinu kluba koja će biti 80. u istoriji i osma kako sam ja na čelu. Ujedno najtežih, ali i najlepših osam godina koje sam proživeo u životu. Prošla godina nije bila dobra rezultatski. zato smo i riješili da dovedemo sve nove igrače sem Balše Koprivice. Ali, imamo potrebu da se zahvalim svima koji su lani nosili dres kluba je su svejedno ušli u istoriju. Momcima koji su danas stigli želim da kažem da sa ponosom nose dres Partizana. Partizan je veliki jer ima milione navijača iza sebe, ima najbolju atrmosferu. Ovaj grb je teško nositi, to je ogroman terer, ali kada mu date sve, ovaj grb će vam vratiti slavom. Biti Partizanovac je privilegija u ovozemaljskom životu“ , emotivno je pričao Mijailović.

Po okončanju njegovog govora, na scenu je izašao simfonijski orkestar koji je izveo nekoliko dobro poznatih navijačkih pjesama uz pratnju hora. Istinska vokalno-instrumentalna odiseja!

Po izvođenju nekoliko numera koje su digle na noge cijelu publiku, krenulo se sa prozivanjem jednog po jendog igrača. Svi do jednog su se pojavili na bini sa šalom u rukama i klicanjem okupljene mase. Baš kao što će biti pred svaku utakmicu u beogradskoj Areni.

Ukupno 16 igrača računajući odsutnog Karlika Džonsa i juniora Alekse Dimitrijevića će činiti tima naredne sezone. Za kraj, na scenu je stupio i trener Željko Obradović koji se obratio

„Prelepo je večeras biti ovdje. Kad pomisliš da si sve video. Važi (smeh). Neverovatno veče, hvala svim ljudima iz kluba. Pomjeramo granice. Siguran sam da će ovo imati odjeka u celom svetu kao što je imala ona utakmica prošlog ljeta na Tašmajdanu. Želeo bih da se zahvalim igračima koji su lani bili sa nama, dali su sve od sebe, nikada ih nećemo zaboraviti, puno sreće gdje god igrali i uvijek će biti u našim srcima. Mi smo se odlučili da napravimo novi tim, ponovo ćemo imati jedan od najmlađijh timova u Evroligi. Sledeće godine ćemo pokušati da dobijemo trogodišnju licencu. Rekao sam igračima već na sastanku da znaju šta je Partizan, a da će tek večeras to osjetiti“ , rekao je Obradović prije nego što se obratio igračima lično: „Dobordošli u naš grad, državu i klub. Kao što sam vam rekao, postali ste dio velike porodice, Ovi navijači će vam uvijek dati ono što vam treba i pomoći vam.“

Potom je mikrofon uzeo kapiten.

„Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Veoma sam ponosan što sam se vratio i što ću biti kapiten najvećeg kluba na svijetu. Kluba gdje sam stasao i gdje sam se rodio kra igrač. Vjerujem u sve svoje igrače, upravu, stručni štab, a najviše pod svega, verujem u sve vas. Ne bih više dužio, igrati za ove navijače i ovaj klub je najveća privilegija na svijetu“ , kazao je Marinković prije nego što su svi zajedno napravili zajedničku fotografiju.