Kešelj: Ko dođe posle Danilovića na čelo KSS imaće visoko podignutu ljestvicu

Kešelj: Ko dođe posle Danilovića na čelo KSS imaće visoko podignutu ljestvicu

Marko Kešelj , državni sekretar u Ministarstvu sporta, izjavio je da je iz medija čuo da se Predrag Danilović povlači sa čela Košarkaškog saveza Srbije.

Bivši reprezentativac Srbije je navodno glavni kandidat da zamijeni Danilovića.

„ Košarka je generalno u srži našeg naroda, kroz istoriju su se mijenjala rukovodstva, selektori i igrači, ali kontinuitet rezultata je uvek bio prisutan i ja vjerujem u generacije koje dolaze u Košarkaškom savezu “, rekao je Kešelj za Radio-televiziju Srbije.

Mediji su ranije prenijeli da je Danilović odlučio da se povuče prije isteka mandata predsjednika KSS u decembru, ali to još uvijek nije ozvaničeno, navodno kako bi omogućio nasledniku da donese odluku o selektoru muške reprezentacije pre početka novog ciklusa.

Kešelj navodi da Daniloviću u decembru ističe drugi mandat, kao i da po statutu KSS ne bi mogao da bude biran za novi.

„ Mislim da Košarkaški savez, kao i svi ostali savezi u sistemu sporta imaju svoju Skupštinu, koja će kada dođe vrijeme zasjedati, izabrati svoje rukovodstvo. To je jedan prirodan proces u našim sportskim savezima “, kazao je on.

Danilović je predvodio KSS u dva mandata od 2016. godine, a Kešelj navodi da je imao izuzetne rezultate.

„ Puno medalja, ne samo seniorskih, već i u ženskoj košarci, juniorskoj, kadetskoj, basket 3 na 3. Mislim da imamo fantastične rezultate i da ljudi koji budu došli kao rukovodstvo saveza nakon njega će imati ljetvicu visoko podignutu “, dodao je državni sekretar.