Kasatkina nakon što Ukrajinka nije željela da se rukuje sa njom: Imaju dosta razloga da se ne pozdrave sa nama

Kasatkina nakon što Ukrajinka nije željela da se rukuje sa njom: Imaju dosta razloga da se ne pozdrave sa nama

Meč između Darije Kasatkine i Lesje Curenko u trećem kolu WTA turnira u Madridu vjerovatno ne bi privukao svjetsku pažnju da se nije radilo o duelu najbolje ruske teniserke i ukrajinske igračice.

Slavila je Ruskinja Kasatkina, a nakon meča Curenko je odbila da se rukuje sa njom.

„Najtužnije je što rat još traje, tako da igrači iz Ukrajine, naravno, imaju mnogo razloga da se ne rukuju sa nama. Prihvatam to“, rekla je nakon meča Kastatkina, a prenosi Rojters.

Kasatkina sobre este momento con Tsurenko: „La parte más triste de todo es que la guerra continúa. Las ucranianas tienen muchas razones para no estrecharnos la mano. Lo acepto, así son las cosas. Es una situación muy triste y las entiendo.“ pic.twitter.com/Xg4zKC2M9c

Inače, Curenko je prošle godine izjavila da se zbog ruske invazije na njenu zemlju ne želi da takmiči sa ruskim i bjeloruskim teniserima, ali je na kraju, ipak, promijenila odluku.

Tenis, za razliku od mnogih drugih sportova, nije uveo potpunu zabranu igranja za sportiste iz Rusije, a Kasatkina kaže da mora da bude zahvalna zbog toga.

„Bila sam zaista tužna što sam propustila Vimbldon prošle godine – naravno, s razlogom, ali je i dalje bilo bolno. Sada sam srećna što ćemo moći da se vratimo ove godine i da budem iskrena – mi trenutno imamo najviše sreće, jer još možemo da se takmičimo“, istakla je Kasatkina.

Dama koja je 2018. stigla do četvrtfinala Vimbldona 2018. godine kaže i da 95 odsto sportista iz Rusije nema mogućnost da se takmiči na međunarodnim takmičenjima.

„Zaista cijenimo priliku i to što možemo da budemo na međunarodnoj sceni“, zaključila je Kastatkina.

Nju danas u 4. kolu Madrida očekuje meč sa zemljakinjom Veronikom Kudermetovom.