Jovanka Radičević na kraju sezone završava karijeru

Jovanka Radičević na kraju sezone završava karijeru

Legenda crnogorskog rukometa, bivša reprezentativka, Jovanka Radičević poručila je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

Rukometašica Krima je kazala da je odluku o povlačenju donijela pažljivo, te da je ponosna na sve što je postigla u karijeri.

“Svaku odluku donosim pažljivo. I u životu i u sportu sam se vodila intuicijom i do sada su odluke bile ispravne. Ponosna sam na sve što sam postigla. Ova odluka je došla iz srca. Znam da imamo kvalitetan tim i daću sve od sebe da u posljednjim trenucima svi zajedno zaplešemo. Moja želja je Fajn l-for i nadam se da ćemo to ostvariti. Vjerujem da ću se oprostiti kao što sam i od reprezentacije“, rekla je Radičević.

Jovanka Radičević je jedno od najboljih desnih krila u istoriji rukometa. Uostalom četiri puta je proglašena za najbolju igračicu na toj poziciji – 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Sa Đerom je 2013. godine osvojila Ligu šampiona, dok je tri puta osvojila drugo mjesto u tom takmičenju.

Sa rukometašicama Budućnosti je dva puta osvojila Kup pobjednika kupova – 2006. i 2010. godine.

Poseban pečat je dala igrajući za reprezentaciju Crne Gore. Sa „lavicama“ je osvojila evropsko zlato 2012. i bronzu 2022. godine, kada se oprostila od reprezentacije.

Takođe, sa „lavicama“ je stigla do istorijskog srebra na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

U karijeri je igrala za Budućnost, Đer, Vardar, Bukurešt, Kastamonu, a od 2022. godine nastupa za Krim.

Jovanka Radičević je najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona.