Jokić ne može sam: Denver na 0-2, Niksi poveli

Jokić ne može sam: Denver na 0-2, Niksi poveli

Vukovi mašu metlom pred očima šampiona i prijete čišćenjem. Iako su nastupili bez Rudija Gobera, koji je dobio prinovu, košarkaši Minesote razbili su Denver u drugom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije sa 106:80 i poveli 2-0 pred selidbu u svoju dvoranu.

Timbervulfsi su meč prelomili praktično u finišu prve i na startu druge četvrtine sa 19 vezanih poena.

Goste su do pobjede predvodili Karl-Entoni Tauns i Entoni Edvards sa po 27 poena. KAT je imao i 12 skokova. Nikel Aleksander-Voker i Naz Rid dodali su po 14 poena.

Prošlogodišnji MVP plej-ofa Nikola Jokić meč je završio sa po 16 poena i skokova, kao i osam asistencija. Najefikasniji kod Denvera bio je Eron Gordon sa 20 poena. Roviti Džamal Marej (povreda lista), ubacio je samo osam poena. U poslednjoj četvrtini se povrijedio Redži Džekson, tako da se Denveru ne piše dobro pred put u Mineapolis na treći meč u noći između petka i subote od 3.30 časova.

Na Istoku je počela serija Njujorka i Indijane pobjedom Niksa od 121:117.

Džejlen Branson odigrao je još jednu fenomenalnu utakmicu. Plejmejker domaćih ubilježio je 43 poena, uz po šest skokova i asistencija, što mu je četvrti vezani meč sa 40+ poena. Isti podvig ostvario je još samo Majkl Džordan.

Kod Niksa su sjajni bili još Donte Divinćenco sa 25 poena, Džoš Hart sa 24 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok su dvocifreni bili i Ogugua Anunobi i Ajzea Hartenštajn sa po 13 poena.

U poraženom timu Majls Tarner je postigao 23 poena, Paskal Sijakam 19, a Ti-Džej Mekonel 18 poena.