Jokić bolji u duelu dvojice Nikola, Denveru repriza prošlogodišnjeg finala

Jokić bolji u duelu dvojice Nikola, Denveru repriza prošlogodišnjeg finala

Košarkaši Denvera savladali su ekipu Majamija rezultatom 103:97 u utakmici u kojoj su snage odmerili Nikola Jokić i njegov imenjak Jović.

Denver je još jednom bio bolji od Hita, potvrdio da se vraća u šampionsku formu, a Jokiću je malo nedostajalo da petu utakmicu zaredom zabelježi tripl-dabl.

Nakon sjajne serije po okončanju Ol-star vikenda, momak iz Sombora se malo umorio, ali odigrao koliko je bilo dovoljno za novi trijumf.

Na parketu je proveo 38 minuta i za to vreme postigao 18 poena, uz 11 skokova, sedam asistencija i jednu ukradenu loptu. Nije ga služio šut kao inače, imao je 6/15 iz igre, 0/3 za tri i 6/6 sa linije pebala, ali je postigao odlučujuće poene u finišu kojim je potvrdio pobedu „grumenja“.

Bila je to mala repriza prošlogodišnjeg finala, činilo se da će Nagetsi lako ostvariti pobjedu pošto su u finalnih 12 minuta imali i 16 poena prednosti, ali se sve iskomplikovalo.

Košem Batlera na 11 sekundi pre kraja, Majami je prišao na samo koš zaostatka (99:97), ali je Jokić pogodio oba slobodna bacanja na sedam sekundi pre kraja.

Potom je i Kentavijus Koldvel-Poup bio precizan posle ukradene lopte i domaći navijači su mogli da odahnu.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Majkl Porter junior sa 30 poena i 11 uhvaćenih lopti, spomenuti Koldvel-Poup je dodao 18, dva više od Erona Gordona.

Na drugoj strani, u timu je bio još jedan srpski reprezentativac – Nikola Jović. On je dobio solidnih 25 minuta od trenera Erika Spolstre i duel je završio sa sedam poena, šest skokova, dve ukradene lopte i jednom asistencijom.

Najefikasniji kod Majamija bio je Bam Adebajo sa 22 poena, poen manje postigao je Džimi Batler, dok je Teri Rozijer dodao 19 poena.

Nagetsi su i dalje treći na Zapadu sa 41 pobedom i 19 poraza, dok je Majami osmi na Istoku sa skorom 33-26.