Ivanović: Zaslužili smo da igramo plej-of Evrolige, nedostajao je Kampaco u pojedinim mečevima

Ivanović: Zaslužili smo da igramo plej-of Evrolige, nedostajao je Kampaco u pojedinim mečevima

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u poslednjem kolu Evrolige Fenerbahče sa 91:89, stigli su do skora 17-17, ostao je žal što Zvezda nije stigla do plej-ofa, a mogla je, ali…

Većim dijelom utakmice vodila se potpuno ravnopravna borba, Zvezda je početkom poslednjeg kvartala imala prednost od četiri poena – 67:63, ali je Fener odgovorio sa tri trojke. Uslijedila je neizvjesna završnica, produžetak, a više snage koncentracije i sreće imala je domaća ekipa.

„ Ostvarili smo veliku pob j edu u fantastičnoj atmosferi. Ostao je žal što nismo stigli do TOP 8 faze, žao mi je što nismo usp j eli u tome, ali idemo dalje. Mislim da smo zaslužili m j esto u nokaut fazi. Srećan sam što smo sezonu u Evroligi završili pob j edom nad velikim rivalom i sjajnom ekipom ”, naglasio je trener Crvene zvezde Duško Ivanović .

Po njegovim riječima, bilo je mnogo faktora koji su presudili da crveno-bijeli ne stignu do plej-ofa Evrolige.

„ Bilo je perioda kada nismo igrali dobro , nedostajao je Kampaco , izgubili smo neke utakmice koje nismo smjeli , ali sve je to sport i ko š arka . Iskreno, meni je zaista žao igrača i navijača jer su i jedni i drugi dali sve od sebe ”.

Klub sa Malog Kalemegdana će se sada u potpunosti preorjentisati na odbranu trona u ABA ligi.

„ Moramo da se okrenemo nastavku sezone , borbama koja nas o č ekuju i koje ć e biti izuzetno zahtevne . Sada se okrećemo radu, imaćemo više vremena, očekujem povratak Nedovića. Moram da naglasim da ja stvarno volim košarku, da uživam u svakom danu koji provodim u Zvezdi. Radujem se iskušenjima koja slede, kao i svi igrači u timu “, rekao je Ivanović