Genijalnost Adingre i gol Pedra – Brajton u 95. srušio Junajted za dva od dva na startu, Zirkze ovog puta tragičar

Genijalnost Adingre i gol Pedra – Brajton u 95. srušio Junajted za dva od dva na startu, Zirkze ovog puta tragičar

Fenomenalan meč na jugu Engleske, velika bitka, drama i na kraju pobjeda domaćina golom Žoao Pedra u 95. minutu: Brajton – Mančester junajted 2:1, u prvom meču 2. kola Premijer lige.

Gol koji je duboko u sudijskoj nadoknadi srušio velikana sa „Old traforda“ stigao je poslije perfektnog i inteligentnog ubacivanja Simona Adinge, nakon čega se Pedro poklonio…

Za dva od dva Brajtona na startu, za idealan start u Premijer ligi mladog stručnjaka Fabijana Hircelera.

A late, late Joao Pedro goal sees @OfficialBHAFC claim all three points! #TheKickOff | #BHAMUN pic.twitter.com/FsPvDHcE0E

Izjednačeno prvo poluvrijeme bez mnogo velikih šansi otišlo je na stranu domaćina kada je Kaoru Mitoma majstorski na dva metra od gola pronašao usamljenog Danijela Velbeka, koji je 32. minutu lagano zatresao mrežu za 1:0 .

Bio je to peti gol napadača Brajtona protiv bivše ekipe i 100. u klupskom fudbalu.

Izjednačenje Junajteda stiglo je poslije sat igre i nakon velike šanse Brajtona, tačnije prečke Velbeka poslije kornera.

Nusair Mazraui je „otvorio“ desnu stranu za Amada Dijaloa , koji je „zalomio“ Džeka Hilšenvuda, šutirao, a lopta je pored dvojice defanzivaca Brajtona završila u golu.

Zaslužili su „đavoli“ da povedu nakon toga, Alehandro Garnaćo je zatesao mrežu, ali je lopta na gol liniji pogodila Džošuu Zirkzea , pa je VAR signalizirao ofsajd.

Do kraja je Erik ten Hag izmjenama „ubio“ ritam „đavola“, mnogo bolje je to radio njegov mnogo mlađi kolega Hirceler, pa je Brajton u finišu napravio totalni pritisak, a do pomenutogf gola Pedra stigao je u najljepšem mogućem trenutku.

Brajton sa najmlađim trenerom u Premijer ligi novu sezonu je otvorio sa dvije pobjede, Junajted se možda provukao na startu golom Zirkzea protiv Fulama, ali danas je još jednom pokazao sve mane.