Liverpul savladao Everton

Liverpul savladao Everton

Napadač Liverpula Kodi Gakpo postigao je svoj prvi gol za klub pošto su u ponedeljak u Premijer ligi na Enfildu u Premijer ligi prekinuli turobnu seriju pobedivši gradskog rivala Everton sa 2:0.

Liverpul je počeo utakmicu pošto je izgubio tri od poslednja četiri prvenstvena meča, a primio je devet golova i postigao jedan, dok se Everton nadao da će skrenuti korner pod vođstvom novog menadžera Šona Dajča nakon šokantne pobede nad vodećim Arsenalom u poslednjem tajm autu.

Everton je ostao u zoni ispadanja sa 18 bodova iz 22 meča, jedan bod manje od sigurnosne zone.

Liverpul možda ima sjajnu sezonu po sopstvenim visokim standardima, pošto je propustio titulu u ligi Mančester Sitiju poslednjeg dana prošle sezone, ali još uvek ima tračak nade da će se kvalifikovati za Ligu šampiona.

Borbe Liverpula ove sezone blede u poređenju sa Evertonovim, koji je prošlog meseca otpustio Frenka Lamparda, sedmog menadžera kojeg je otpustio vlasnik Farhad Moširi od 2017.

Navijači Liverpula uživali su u borbama svojih komšija skandirajući „Propadaš“ i rugajući im se što nisu osvojili veliki trofej od 1995. godine.