Fudbalski vikend: Liverpul želi da kompletira poker

Fudbalski vikend: Liverpul želi da kompletira poker

Pauza od dvije sedmice je završena, klupski fudbal se za vikend vraća na veliku scenu, biće to ujedno i uvod u nastavak Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije.

U Premijer ligi pažnju skreće okršaj Liverpula i Čelsija, u Seriji A je na redu meč Rome i Intera, a duel Bajerna i Štutgarta – učesnika evropske elite – obilježiće sedmo kolo Bundeslige…

Liverpul je ove sezone pogriješio samo jednom (poraz od Notingem foresta u prvenstvu), sve ostalo je odradio manje ili više rutinski, a u nedjelju na „Enfild roud“ stiže Čelsi.

„Plavci“ su ovu kampanju otvorili mnogo bolje nego prethodne dvije, dijele četvrto mjesto na tabeli s Aston Vilom, ali tek treba da ubijede javnost u snagu da se bore za vrh. Tamo nisu bili odavno.

„Čelsi ima sve što treba da posjeduje veliki tim. Ovo je ozbiljan izazov za nas, pogotovo što utakmica dolazi nakon reprezentativne akcije“, rekao je menadžer Liverpula Arne Slot .

Holanđanin ne može da računa na golmana Alisona Bekera , koji se povrijedio u prošlom kolu u duelu s Kristal Palasom.

Imao je Slot šta da kaže i o rasporedu koji je posebno naporan u Engleskoj. I nije prvi koji se na njega žalio – radio je to i njegov prethodnik Jirgen Klop , kao i Pep Gvardiola …

„Igrali smo protiv Palasa u subotu od 13.30, prije toga u nedjelju veče u Ligi šampiona. Tako kratak period između utakmica može da izazove povrede i o tome svi treba da vodimo računa“, kazao je Slot.

Poredio je Premijer ligu s holandskom Eredivizijom.

„Mi sada igramo u nedjelju, onda u srijedu. Ono što je veoma dobro u Holandiji je da sam 99,9 odsto siguran da sve ekipe koje igraju u Ligi šampiona ne igraju u nedjelju. Imaju dodatni dan da se na najbolji način pripreme za utakmicu u Evropi. To ovdje nije uobičajeno“, istakao je Slot.

Liverpul je lider na tabeli Premijer lige, ima bod više od Mančester sitija i Arsenala koje čekaju dueli s Vulverhemptonom (nedjelja u 15 časova) odnosno Bornmutom (večeras od 18.30).

„Želimo da nastavimo niz koji smo imali prije pauze. Imamo problema s povredama, ali oni nisu veliki – Bukajo Saka je dobro prošao, a naredna sedmica je veoma važna kada je u pitanju povratak Martina Edegora. Čekamo dobre vijesti“, rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta .

Bajern je prošle sezone izgubio titulu u Njemačkoj, čak je na kraju bio treći na tabeli jer je vrhunsku kampanju imao Štutgart. Sada „švabe“ stižu u Minhen da pokažu da su prošle sezone zaslužili mjesto broj dva, iza Bajera…

„Nemam dilemu da smo favoriti i siguran sam da ćemo to pokazati. Poslije pauze sam dočekao motivisanu ekipu i to mi se dopada“, rekao je trener Bavaraca Vensan Kompani .

Bajern nije slavio u posljednje tri utakmice (dva remija i poraz od Aston Vile u Ligi šampiona).

„Pobjeđivali smo prije toga, a i tek ćemo da pobjeđujemo. Ova ekipa ima kvalitet da ređa trijumfe, ali i da to radi u velikom stilu“, dodao je Kompani.

Bajern dijeli prvo mjesto s Lajpcigom, koji treći trijumf u nizu juri na gostovanju Majncu.

Italijanski mediji su do sada u sezoni dva puta najavljivali debitantski nastup Vasilija Adžića u dresu Juventusa – nije se dogodio, uz to su crnogorskog tinejdžera usporile i povrede, a „treća sreća“ je večeras protiv Lacija (20.45).

Novinari s Apenina navode da se Adžić oporavio, da probleme s povredama imaju drugi vezni igrači Juvea ( Teun Kopmeiners, Veston Mekeni …) i da bi bivši fudbaler Budućnosti mogao da dobije minute, makar i s klupe.

„Sviđa mi se kako izgleda na terenu, sviđa mi se njegov stav. Može da odgovori na poziciji u veznom redu, da bude ofanzivni vezista, pa čak možda i krilo. Siguran sam da će nam biti od velike pomoći kada dobije šansu“, rekao je trener Juvea Tijago Mota .

Milan od 18 sati čeka Udineze, a u nedjelju će na terenu lider odnosno aktuelni šampion – Napoli da gostuje Empoliju (12.30), a u večernjem terminu Inter ide na megdan Romi.

U španskoj La Ligi Real večeras gostuje u Vigu, dok Barselona u nedjelju čeka Sevilju.