Fudbalski savjez Urugvaja angažuje argentinskog advokata koji je branio Mesija da ospori optužbe FIFA

Fudbalski savjez Urugvaja angažuje argentinskog advokata koji je branio Mesija da ospori optužbe FIFA

Urugvajska fudbalska asocijacija (AUF) angažovala je argentinskog sportskog advokata Arijela Reka nakon što je FIFA otvorila disciplinski postupak nakon njihovog odlaska sa Svjetskog prvenstva.

FIFA je pokrenula postupak protiv Urugvajca Hosea Marije Gimeneza, Dijega Godina, Fernanda Muslere i Edinsona Kavanija nakon što su se igrači ljutito suočili sa sudijom nakon što su ispali sa Svjetskog prvenstva uprkos tome što su pobjedili Ganu u finalnoj utakmici grupe.

Kao rezultat toga, FIFA je otvorila odvojene istrage protiv četiri igrača i samog AUF-a.

„Rekli smo mu (Reku) kada nas je FIFA obavjestila i on je odmah počeo da radi“, rekao je za Ovacion Gaston Tealdi, potpredsjednik AUF-a.

Rek, koji je ranije sarađivao sa AUF-om, takođe je branio napadača Argentine Lionela Mesija kada je dobio suspenziju na tri meča zbog vređanja sudije u meču protiv Čilea 2017. Advokat je poništio presudu i Mesi je mogao da nastavi da igra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018.

„Biće potrebno malo vremena da se sazna sankcija, a još duže sada kada Urugvaj nije na Svjetskom prvenstvu. Može da prođe mesec, do dva meseca, čak i tri“, dodao je Tealdi.

AUF ima 10 dana da da izjavu odbrane jer kazne mogu biti od opomena do ekonomskih i sportskih kazni.