FSCG kaznio Budućnost, Sutjesku i Arsenal

FSCG kaznio Budućnost, Sutjesku i Arsenal

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, postupajući po prijavama Komisije za takmičenje FSCG, novčano je kaznila tri prvoligaška kluba.

Budućnost će u kasu FSCG morati da uplati 800 evra, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe „Varvari“ na utakmici 5. kola Meridianbet 1.CFL, između Mornar – Budućnost.

Sutjeska je kažnjena sa 500 evra zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe „Vojvode“ na utakmici 6. kola „Meridianbet“ 1.CFL između Sutjeske i Mornar, čime su počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Takođe, Nikšićani su dobili opomenu zbog zanemarivanja obaveza koje proističu iz Pravilnika i drugih propisa FSCG na utakmici 3. kola Prve omladinske lige Crne Gore, između Sutjeska – Podgorica.

Istim novčanim iznosom kao Sutjeska, kažnjen je i Arsenal, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača na meču sa Bokeljom.

Na kraju, „disciplinci“ su saopštili da su obustavili postupak prema FK Otrant Olimpik, zbog zanemarivanja obaveza koje proističu iz Pravilnika i drugih propisa FSCG na utakmici 5. kola Meridianbet 1.CFL, između Otrant Olimpika i Dečić AdmiralBeta.