Federer o Đokoviću – Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde

Federer o Đokoviću – Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde

Vimbldon je uveliko u toku, a ne čudi što je onda i Rodžer Federer u centru pažnje mnogih, iako ga više nema na teniskim terenima.

Gostovao je Švajcarac u podkastu „Šta sada? Sa Trevorom Noom“, a dotakao se i Novaka Đokovića.

Novak ima priliku da se izjednači sa Rodžerom po broju trofeja u Vimbldonu, a Federer je imao moćne riječi za njega.

– Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde – poručio je on, a onda prokomentarisao i Endija Marija i Rafaela Nadala.

– Nadam se da će Endi moći da igra koliko mu kuk dozvoljava, jer još ima želju. Rafa zna da je bio u teškoj situaciji i vjeruje da može i dalje da pobjeđuje koliko je moguće.

Govorio je Rodžer i o dokumentarnom filmu „Poslednjih 12 dana“, u kojem je glavna tema upravo njegov odlazak u penziju…

– Vjerovatno najvažnije je da mi taj film nismo snimali za publiku nego za nas. Za moju djecu, za moj tim, za moje prijatelje da mogu da ga jednog dana pogledaju. Nisam želio kamere stalno oko mene, pogotovo ne kod kuće jer želim da sačuvam djecu od svega toga. Uvijek sam bio otvoren prema medijima, osim kada sam kod kuće. Privatno je privatno.

Dotakao se i tog perioda…

– Tog ljeta sam već shvatio da moje koljeno neće biti bolje i počeo sam da razmišljam gdje da se povučem. Riješio sam da to bude na Lejver kupu u Londonu, baš tada me je pozvao Rafa i odlučili smo da igramo zajedno dubl. Tada sam riješio da se to snima, jer sam znao da će biti opušteno.

Prokomentarisao je i mnoge novine u tenisu…

– Tačno je da treba znati dobre i loše strane protivnika, ali u mojim najboljim godinama ja sam se koncentrisao na svoju igru a ostalo sam rješavao. Poslednjih godina su na scenu došli analitičari i slušao sam stvari kao „u presudnim poenima on u 73 odsto slučajeva igra na tu stranu…“ I šta da radim, da čekam njegovu loptu tu ili da razmislim da on zna da ja znam šta on radi u većini slučajeva i da igram na intuiciju. Tako sam i radio, nisam želio da znam te podatke, već me je vodila intuicija – istakao je Federer.