Federer: Janik nije trebalo da igra u Njujorku, stvara se buka koju ne želimo

Federer: Janik nije trebalo da igra u Njujorku, stvara se buka koju ne želimo

Legendarni teniser, Rodžer Federer bio je gost Ju-Es opena, a po dolasku u Njujork komentarisao je doping aferu u koju je uključen Janik Siner.

Poslije istrage nadležnih organa objelodanjeno je da je Italijan imao dva pozitivna testa na zabranjeni anabolitički steroid klostebol iz marta, ali ipak zbog toga nije suspendovan.

Siner je novčano kažnjen i oduzeti su mu bodovi, ali mu je dozvoljeno da se i dalje takmiči što je naljutilo javnost, ali i dio igrača koji smatraju ovakav potez dvostrukim aršinima.

„ Ovo je prilično neugodna situacija. Noćna mora za svakog sportistu i njegov tim kada se sretnu sa ovakvim optužbama. To nije ono što želimo da vidimo u našem sportu, bez obzira na to da li je nešto uradio ili nije. Stvara se buka koju ne želimo “, istakao je Federer.

Švajcarac smatra da Siner nije ni trebalo da igra u Njujorku.

„ Apsolutno razumijem frustraciju svih igrača, koji su nezadovoljni načinom jer je Siner bio tretiran na drugačiji način od svih ostalih. Većina od nas vjeruje da Janik nije uradio ništa loše, međutim ne bi trebalo da bude ovdje dok se ne utvrdi 100 odsto šta se tu dešavalo. To je pitanje na koje moramo da dobijemo odgovor. Tako je kako je i moramo da vjerujemo svima koji su uključeni u proces “, zaključio je Federer.