EVROKUP: Budućnost poslije produžetka izgubila od Gran Kanarije

EVROKUP: Budućnost poslije produžetka izgubila od Gran Kanarije

Velika borba, produžetak i poraz Budućnosti Voli od Gran Kanarije 89:86, u drugom kolu grupne faze Evrokupa.

Meč u “Morači” odlučila je trojka Džona Šurne, 19 sekundi prije kraja. Imala je potom Budućnost napad da izbori još pet minuta, ali u dva pokušaja za tri Jogi Ferel nije bio precizan.

Prethodno je upravo Amerikanac fauliran dvije sekunde prije kraja četvrte četvrtine pri šutu za tri, iskoristio je sve penale i donio “plavima” produžetak.

Budućnost se inače sjajno vratila u utakmicu u posljednjoj četvrtini. Imala je Gran Kanarija 12 poena prednosti, činilo se da ide ka sigurnoj pobjedi, ali je ekipa Andreja Žakelja nošena podrškom sa tribina uspjela da uzvrati.

Pogodio je u tim trenucima Flečer Megi neke teške šuteve za tri poena i “plavi” su ostali u borbi za pobjedu. Međutim, u produžetku je Gran Kanarija bila smirenija i trijumfovala u odličnoj utakmici.

Budućnost je dobro počela meč, imala i 10 poena prednosti u prvoj četvrtini 22:12, ali je Gran Kanarija pronašla igru tokom druge četvrtine.

U nastavku je meč bio izjednačen do posljednjeg perioda, kada je na opisan način popularna Granka napravila zalihu, a Budućnost izborila produžetak.

U sastavu iz Podgorice 16 poena Rašida Sulajmona, koji je i mao i šest asistencija i pet skokova, 15 je dodao Džuvan Morgan uz sedam uhvaćenih lopti, 12 poena i 10 skokova imao je Kenan Kamenjaš, 12 koševa upisao je i Flečer Megi, a 11 Andrija Slavković.

Sa druge strane, 23 poena Kejlebe Homslija, 11 Nikolasa Brusina.

Budućnost će u subotu u ABA ligi gostovati Igokei, a šansu za prvu pobjedu u Evrokupu tražiće za sedam dana na parketu Trenta.