Desetkovana Vojvodina nastavlja istorijsku ekspediciju kroz Evropu

Desetkovana Vojvodina nastavlja istorijsku ekspediciju kroz Evropu

Pogled ka trofeju EHF Evro kupa za rukometaše Vojvodine doseže do daleke Skandinavije. Srpski šampion protiv norveških i švedskih klubova bori se za trofej u trećerangiranom evropskom takmičenju. Četa Borisa Rojevića igra najbolju sezonu u istoriji kluba.

Apetiti su porasli poslije eliminacije slovenačkog Gorenja prošlog mjeseca. Želi se korak više, finale i borba za međunarodni trofej. Umjesto da bude euforije u redovima Lala zabrinutost. Zdravstveni blten nije nimalo ružičast. Na put nisu krenuli zbog povreda Mohamed Aziz Aidi i Srđan Milić . Ni to nije sve, još nekoliko ključnih igrača nije treniralo prethodne nedelje.

„ Plaćamo danak ubitačnom ritmu utakmica. Nismo nikada igrali u ovakvom tempu. Na Aziza i Srđana Milića ne mogu da računam, a i ostali bekovi su roviti, neki nisu trenirali proše nedjelje. Pod znakom pitanje je Gregor Ocvirk, lakše povrede imaju i Baris Puhivski i Milan Milić. Branko Tomić igra sa bandažiranim zglobom. Sve su to problemi koji nas prate, ali moramo da stisnemo zube “, rekao je trener Boris Rojević za Mozzart Sport pred put u Švedsku.

Vojvodinin rival je glatko sa 3:0 u seriji ispao već u četvrtinalau plej-ofa šampionata Švedske od Hamarbija . To nimalo ne raduje trofejnog stručnjaka.

„ Alingsos je imao nešto slabiju sezonu u Švedskoj jer su sve karte bacili na Evropu, žele trofej u ovom takmičenju, pa nam to nije olakšavajuća okolnost “.

Dobro su Rojević i stručni štab analizirali rivala. Zna se odakle prijeti najveća opasnost.

„ Alingsos gaji tipičan skandinavski način rukometa, sa mnogo trčanja. Bolji su sigurno od norveškog Arendala sa kojim samo igrali u osmini finala, a mislim da su kvalitetniji i od Gorenja. Danac Matijas Pedersen im ja najbolji igrač i strijelac sa 48 golova u EHF Evro kupu, krila su im takođe vrhunska, šutiraju iz malog ugla. Golman Rikard Frisk je najbolji u Švedskoj. Ozbiljna ekipa, sigurno najteži rival do sada. Biće nam potrebna vrhunska odbrana i veliki učinak golmana “.

Lale se i pored problema ne predaju. Žele što bolji rezultat pred revanš za šest dana na Slanoj bari. Poslije dugo vremena očekuju se naredne subote pune tribine na Klisi i „osmi igač“ za devetostrukog uzastopnog srpskog šampiona.

„ Ovo je istorijski meč za Vojvodinu, ali i za srpski rukomet. Ne vjerujem da je neko slutio da ćemo tako daleko da doguramo. Premašili smo i sopstvene ciljeve. Savladati Gorenje koje je ove sezone igralo EHF Evro kup, umjesto Ligu Evrope, kako bi osvojilo to takmičenje ili norveški Arendal, jeste znak da ekipa napreduje iz dana u dan i da smo spremni za najveće domete. Nadam se povoljnom rezultatu i onda u spektaklu u koji sam ubijeđen da će biti u revanšu kada ćemo da pokušamo da izborimo finale “, zaključio je Rojević.

Ekspedicija Vojvodina je stigla u petak uveče u Alingsos. Dvorana Estrol je kapaciteta 2.800 mjesta i očekuje se da bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Jugović iz Kaća je poslednji klub u Srbiji koj se okitio međunarodnim trofejom, i to Čelendž kupom, pretečom ovog takmičenja, prije 22 godine.

U drugom polufinalnom paru snaga će da odmjere norveški klubovi Runar i branilac trofeja Nerbo .