De Brujne: Neki u reprezentaciji ne daju sve od sebe

De Brujne: Neki u reprezentaciji ne daju sve od sebe

Nakon dva odigrana kola u Ligi nacija, fudbalska reprezentacija Belgije ima tri boda – „đavoli“ su na startu ovog takmičenja savladali Izrael (3:1), a onda su izgubili od Francuske (2:0).

Ali, početak u Ligi nacija nije po ukusu Kevina de Brujnea. Fudbaler Mančester sitija je bio nezadovoljan nakon sinoćnjeg poraza od Francuske, pa je otvoreno kritikovao saigrače.

“ Mogu da prihvatim da nismo dobri kao 2018. godine, ali neke druge stvari ne mogu da tolerišem… Moramo bolje na svaki način. Standard treba da bude vrhunski – ako s vrhunskim ne možeš da se nosiš, onda nisi dovoljno dobar, a ako nisi, onda moraš bar da daš sve od sebe na terenu. A neki ni to ne rade ”, bio je ljut poslije meča De Brujne.

Belgija je na prethodnom Evropskom prvenstvu zaustavljena u osmini finala upravo od Francuske.

“ Ne mogu da kažem šta je pošlo po zlu, rekao sam to u svlačionici na poluvremenu i ne mogu da se ponavljam u medijima. To sam radio kad sam imao 18 godina u Genku, sad mi je 33 ”, poručio je De Brujne.

Nakon njegovog intervjua, selektor Domeniko Tedesko je pokušao da smiri situaciju.

“ Nisam vidio intervju, ali jesam razgovarao sa Kevinom. Normalno je što je razočaran. Svi smo. A Kevin je pobjednik. Emotivac. I onda se nekad izletiš. Da li se plašim da više neće da igra za reprezentaciju? Ne bi sada trebalo da govorimo o tome. Hajde prvo da se smirimo ”, rekao je Tedesko.

Belgija u oktobru gostuje Italiji, a dočekuje Francusku.