Crnogorski kik bokseri obezbijedili tri medalje

Crnogorski kik bokseri obezbijedili tri medalje

Kik boks reprezentacija Crne Gore osigurala je prve medalje na Svjetskom prvenstvu za juniore u disciplini lou kik.

Sultan Imeri je u četvrtfinalu kategorije do 54 kilograma savladao Poljaka Patrika Rožalskog sa 3:0 i obezbijedio minimum bronzano odličje. U polufinalu boriće se sa Maksimom Penžeskim iz Kazahstana.

Medalju je izborio i Jovan Lipovina u konkurenciji boraca do 57 kilograma, pobjedom nad Adamom Mirgom iz Slovačke 3:0. Za plasman u finale čeka ga Tarik Rašljanin iz Srbije.

Nikola Jovetić plasirao se u četvrtfinale kategorije do 67 kg nakon što je sa 2:1 slavio protiv Kanana Isajeva iz Azerbejdžana. U borbi za medalju rival će mu biti Ukrajinac David Kobžijev .

Uspješan je bio i Ishak Agović u konkurenciji fajtera do 75 kg, koji je sa 3:0 pobijedio Poljaka Nikodema Kučarskog . U četvrtfinalu sastaće se sa Onurom Balom iz Turske.

Na startu eliminisani su Ehad Dautović (do 67 kg), Fariz Dacić (do 57 kg) i Isah Tarhaniš (do 54 kg).

Dautović je izgubio od Vugara Mamedova iz Azerbejdžana, Dacić od Grka Angelosa Diavatisa , dok je bolji od Tarhaniša bio Moldavac Čiril Šaprigin .

Voljom žrijeba, kao prvi nosilac, u polufinalu je direktno superteškaš Viktor Dukić , kome će rival biti Luka Zečić iz Hrvatske.