Crnogorski kadeti peti na B prvenstvu Evrope

Crnogorski kadeti peti na B prvenstvu Evrope

Kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je peto mjesto na B prvenstvu Evrope u Skoplju. Kadeti su posljednjeg dana šampionata u meču za peto mjesto savladali Slovačku 77:55.

Slovačka je bolje ušla u meč povela 10:6, ali je Crna Gora serijom 12:0 uspjela da do kraja prve dionice preokrene – 18:10. Već u 12. minutu prvi put su imali dvocifrenu razliku (22:11) naši momci. Idealan period zaključio je Mićković, koji je trojkom pogodio za 37:21.

Slovačka se nije predavala, a u 25. minutu izašla je iz dvocifrenog minusa – 42:35. Međutim, izabranici Demira Kalića brzo su odreagovali, a trojkom Stankovića stigli su do 58:41, nakon čega je sve bilo stvar rutine.

Dušan Stanković bio je najefikasniji sa 21, dok je Miloš Veković postigao je 20 poena. Jakša Mićković postigao je devet poena isto kao i Balša Mugoša imao je isti košgeterski učinak. Poen manje ubacio je Đorđe Đukanović koji je imao čak 13 skokova. U strijelce su se upisali i: Vuk Ivelja (3 poena), Vuk Radović , Marko Popović i Maksim Brnović (po 2 poena) i Lazar Bajčeta sa jednim poenom.