Crnogorske košarkašice počele pripreme za Evrobasket

Crnogorske košarkašice počele pripreme za Evrobasket

Košarkašice Crne Gore počele su danas pripreme za svoj sedmi Evrobasket. Djevojke će trenirati u Podgorici, a imaće i devet provjera do starta šampionata Evrope.

– Nije nova situacija za nas, očekivanja su da najbolje moguće odradimo ove pripreme, da iskoristimo ovo vrijeme da se dobro uigramo i da prikažemo najbolje partije na Eurobasketu. Radićemo u Podgorici, imamo pripremne utakmice protiv Srbije i Slovenije, takođe učestvovaćemo na Igrama malih zemalja, tako da imamo devet utakmica da igramo prije Evropskog šampionata, što je dovoljno da se uigramo i vidimo naš potencijal i šta možemo da očekujemo od Evrobasketa – rekla je selektorka Jelena Škerović .

– Očekujemo da one pokažu kvalitet tokom priprema sa nama, da vidimo koja će se najbolje uklopiti u stil naše igre. Mislim da je dobro za nas što su obje tu, jer imaju kvalitet, znamo ih dobro. Jedna igra u Bešiktaštu, a druga je sa Lublinom osvojila titulu u Poljskoj. Imaju kvalitet, naročito jer igraju na poziciji pet gdje nam je prijeko potrebna igračica sa iskustvom – rekla je Škerović.

Na spisku su: Milica Jovanović (Miškolc), Božica Mujović (Čajka), Sofija Živaljević (Arka Gdinja), Bojana Kovačević , Jelena Vučetić (Kadi la Seu), Jovana Pašić (Novi 87), Jelena Dubljević (Mersin), Dragana Žiković , Marija Leković , Ksenija Šćepanović , Maja Bigović , Zorana Radonjić , Lana Vukčević , Anastasija Drobnjak (Budućnost Bemaks), Milena Jakšić (Nikšić), Nataša Mek (Lublin) i Taja Rejmer (Bešiktaš).

Selektorki Jeleni Škerović u radu će pomagati treneri Rusin Bernad i Miroslav Škara , fizioterapeut je Petar Stojović , Snežana Čorac je doktorica tima, a Nikolina Popović menadžer.

Grupnu fazu Evrobasketa „crvene“ će igrati u Tel Avivu, završnica je u Ljubljani. Prve provjere crnogorske košarkašice će imati na Zlatiboru 23. i 24. maja protiv Srbije , 28. maja počinju Igre malih zemalja, dok su dueli sa Slovenijom planirani za 8. i 9. jun.