Budućnost konačno pod Goricom, Sutjeska traži prvu pobjedu u Nikšiću

Budućnost konačno pod Goricom, Sutjeska traži prvu pobjedu u Nikšiću

Od sticanja nezavisnosti i pokretanja nacionalnog fudbalskog šampionata, Budućnost i bjelopoljsko Jedinstvo-Franca su odigrali 27 mečeva, a čak 23 pobjede, uz četiri remija zabilježili su Podgoričani. Od tih 27 susreta, 15 ih je odigrano pod Goricom, gdje su podgorički “plavi” zabilježili 13 pobjeda, uz dva remija.

Novi, 28. obračun ovih rivala zakazan je za večeras (18) u Podgorici, u okviru 8. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige i, naravno – zna se favorit. Tim Ivana Brnovića, koji je na vrhu sa tri boda više od Petrovca i pet od Dečić Admiralbeta ima dobru šansu da se učvrsti na liderskoj poziciji, s obzirom na to da se upravo Petrovac i Dečić sastaju međusobno (20 h).

Duel sa Jedinstvom biće i prvi koji Budućnost odigrati na Gradskom stadionu nakon dva mjeseca pauze, jer je teren bio u veoma lošem stanju, zbog čega je i reprezentacija Crne Gore utakmicu Lige nacija, protiv Velsa, igrala u Nikšiću.

Dakle, poslije mečeva na “DG areni” “plavi” su spremni za povratak na domaći teren.

– Svi smo dugo čekali na taj povratak kući i konačno smo ga dočekali. Pred našim navijačima, na našem stadionu i pred našom publikom je uvijek najljepše. Navijači imaju svoju proslavu, što će dodatno uveličati utakmicu, tako da već osjećamo njihov vjetar u leđa – rekao je za klupski sajt Milan Vukotić.

Budućnost je jedina bez poraza u ligi nakon sedam kola.

– Mi smo Budućnost i uvijek idemo na tri boda, nebitno o kojem je protivniku riječ. Svaka utakmica donosi nešto novo, tako da se ne obaziremo na tradiciju, već se uzdamo isključivo u svoje dosadašnje igre i kvalitet. Jedinstvo ima potencijal, igraju kvalitetan fudbal, ali mi se pitamo i ukoliko budemo na nivou kao u dosadašnjem dijelu prvenstva, mislim da rezultat ne bi trebao da dođe u pitanje – jasan je Vukotić.

Iza Vukotića je dobar period jer je u prethodnom kolu sa dva pogotka riješio utakmicu sa Jezerom, a prije toga je prvi put bio sa A reprezentacijom Crne Gore.

– Moja pozicija je takva da uvijek treba da težim ka golovima i asistencijama. Naravno, ne opterećujem se tim, jer mi je bitan uspjeh kolektiva, a kao što sam rekao iz tog kolektiva uvijek neko iskoči. Tako sam prethodni put to bio ja, sjutra će neko drugi – rekao je Vukotić.

Aktuelni šampion, Dečić Admiralbet gostuje najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dijela šampionata – Petrovcu.

– Petrovac igra dobro, u dobroj je formi. Ono što je do nas je da poslije poraza od Arsenala odigramo dobro, da se vratimo u svoj ritam i da probamo da osvojimo bodove. Teško gostovanje sigurno, ali uz kvalitet koji imamo i karakter koji smo mnogo puta do sada pokazali, očekujem da će se vidjeti reakcija i vjerujem da ćemo odigrati mnogo bolje nego u prethodnoj utakmici – kazao je trener Dečića, Milorad Peković.

A fudbaleri Sutjeske protiv Jezera (17 h) imaju novu priliku da upišu prvu pobjedu na stadionu kraj Bistrice. Nikšićani su obje pobjede u sezoni ostvarili na gostujućim terenima, dok su kod kuće izgubili od Petrovca i Arsenala, a igrali neriješeno sa Dečićem i Mornarom.

– Igramo kod kuće i sve osim tri boda bi bio neuspjeh. Moramo da krenemo i da uhvatimo priključak za gornji dio tabele. Daćemo sve od sebe da upišemo nova tri boda – poručio je vezista Nikšićana, Srđan Krstović.

Biće ovo prva utakmica za Miliju Savovića pred domaćim navijačima od povratka u Nikšić.

– Liga je takva da ne smijemo nikoga potcijeniti. Jezero ima pet bodova, koliko i Mornar, a vidjeli ste kakvu je sezonu u Evropi imao Mornar. To govori o ujednačenosti kvaliteta i mi to moramo da poštujemo, da budemo svjesni toga. Da bismo pobijedili Jezero biće nam potreban pristup iz utakmice sa Otrantom, kao i volja i energija koju su svi mogli da vide – rekao je Savović.

Sedma runda donosi i dva primorska sudara – Arsenal u Tivtu dočekuje Otrant-Olympic (15.30 h), dok Bokelj SBBet u Kotoru igra sa Mornarom (18).

Osim u Prvoj, danas će i u Drugoj crnogorskoj fudbalskoj ligi biti odigrani mečevi 8. kola.

Lider šampionata, ekipa Mladosti Lob.Bet će na “DG areni” igrati protiv Podgorice (18). Ekipa Nedeljka Vlahovića je u prethodnom kolu preuzela lidersku poziciju i ima bod više i utakmicu manje od drugoplasiranog Rudara.

Ekipa iz Pljevalja utakmicu osmog kola igra na stadionu “Solila” protiv Igala, od kojeg ima dva boda više i utakmicu više.

Trećeplasirani Lovćen na trening kampu FSCG igra protiv Ibra (16), dok je Grbalj domaćin Komu (16).

U ovom kolu je slobodna Iskra.

Parovi 8. kola

ARSENAL – OTRANT (15.30 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

SUTJESKA – JEZERO (17)

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

BUDUĆNOST – JEDINSTVO (18)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BOKELJ – MORNAR (18)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

PETROVAC – DEČIĆ (20)

Sudija: Nikola Vođević (Nikšić)