Brnović: Mislim da smo bili bolji, lijepo ljeto za crnogorski fudbal

Brnović: Mislim da smo bili bolji, lijepo ljeto za crnogorski fudbal

Fudbaleri Budućnosti nisu uspjeli da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija – nakon poraza u prvom meču (1:0), „plavi“ su sinoć na „DG areni“ igrali neriješeno (1:1) sa CSKA 1948 i učešće u Evropi završili u drugom kolu.

Vodila je Budućnost od 65. minuta kada je gol postigao Perišić, potom je meč otišao u produžetke u kojima su gosti, nakon greške „plavih“, stigli do gola koji ih je odveo u narednu rundu.

„Jedna tvrda utakmica, imali smo veći posjed, više od igre, šanse u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo napadali, mislim po svemu prikazanom, da smo bili prilično bolji. Produžeci su nam donijeli taktički neki pad, pogotovo kod tog gola. Nismo reagovali kako treba, poslije je bilo teško da se vratimo. Mogu da pohvalim igrače i publiku. Ispali smo, ali na častan i hrabar način“, rekao je za RTCG nakon meča trener Budućnosti Ivan Brnović.

Brnović je komentarisao i izmjene koje je napravio na poluvremenu, kada su Adžić i Perišić ušli umjesto Orahovca i Grbića.

„Što se tiče Orahovca prinudna izmjena, a što se tiče Grbića – očigledno je da je povreda ostavila traga. Perišić je ušao i dobili smo dubinu u drugom poluvremenu, agresivnost i konkretnost koje su rezultirale golom. Nažalost u produžecima nismo izdržali. Po svemu prikazanom, kad uzmemo u obzir obje utakmice, mislim da nismo zaslužili da ispadnemo, na kraju su odlučile sitnice“, smatra Brnović.

Trener Budućnosti osvrnuo se i na igru mladih fudbalera – Đukanovića, Bulatovića, Perišića…

„To je naša budućnost – Đukanović, Andrija Bulatović, Perišić… To su sve mladi momci. Bojović i Vukotić su još mladi. Tu je Savović i još mnogo klinaca koji obećavaju. Za neke od njih je ovo bilo vatreno krštenje, ali su pokazali da se na njih može ozbiljno računati, čak i na evropskim mečevima.“

Slijedi MeridianBet Prva crnogorska fudbalska liga, Budućnost u prvom kolu dočekuje Petrovac.

„Okrećemo se prvenstvu – zna se šta je cilj Budućnosti. To je titula. Imaćemo i pojačanja, žao mi je što ih nismo imali sada. Sigurno da bismo drugačije izgledali sa Pavlovićem, Šarkićem, koji je večeras upisao prve minute, sa Mijovićem koji takođe nije registrovan za Evropu, sa Lambulićem, koji je kvalitetan štoper“, smatra Brnović.

Osvrnuo se na rezultate crnogorskih klubova u Evropi ovog ljeta. Dečić i Mornar nastavljaju evropsko takmičenje.

„Bilo je ovo lijepo ljeto za crnogorski fudbal. Navijamo za Mornar i Dečić – sve čestitke njima, nadam se da će dogurati što dalje“, poručio je Brnović u razgovoru za RTCG nakon utakmice.

Fudbaler Budućnost, Ivan Bojović smatra da je ekipa zaslužila da prođe dalje.

„Zadovoljni smo prikazanom partijom, dali smo 100 odsto. Sa ovom divnom publikom koja nas je pratila svih 120 minuta rezultat nas nije ispratio, ali mislim da smo pokazali jednu dobru igru, koja će se, nadam se, nastaviti tokom prvenstva. Mislim da smo dobro igrali ova dva meča, da smo pokazali da možemo da igramo sa svakim klubom u Evropi, koji je našeg ranga. Mislim da smo zaslužili da prođemo. Imamo za čime da žalimo“, rekao je Bojović za RTCG.