Bolan poraz „orlova“: Kuba ih prestigla na FIVB rang listi

Bolan poraz „orlova“: Kuba ih prestigla na FIVB rang listi

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživjela je bolan poraz na putu ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Izabranike Igora Kolakovića je u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu u Otavi pobijedila selekcija Argentine posle pet setova i velike drame.

Rezultat je bio 28:26, 25:18, 18:25, 22:25 i 15:13 za južnoameričku selekciju.

Bio je to drugi poraz za „plavu četu“ na turniru u Otavi, pošto je prethodno pobijedila Holandiju i izgubila od SAD. Gledajući i prethodne duele u Brazilu, „orlovi“ se nalaze u veoma nepovoljnom nizu od od pet poraza u poslednjih šest nastupa u LN.

Ovo je izuzetno bolan poraz za Srbiju kada je plasman na OI u pitanju. Praktično, upitna je još samo jedna olimpijska „viza“, a za nju su glavni konkurenti Srbija, Kuba i Holandija. Ekipa koja na kraju ovogodišnjeg izdanja Lige nacija bude imala najviše poena, plasiraće se na Igre u Parizu.

Kubanci su trenutno ispred Kolakovićeve ekipe sa 250,64 boda jer su osvojili 9,55 bodova trijumfom nad Francuskom. „Plava četa“ je sada na 243,57 jer ju je neuspjeh protiv Argentine koštao 1,77 bodova. Ništa još nije izgubljeno, Srbiju tek čekaju izazovi na novom turniru, gdje ćemo vidjeti možda i ključni direktni obračun sa Kubancima.

Treba reći da je i Argentina praktično obezbijedila plasman na Olimpijske igre putem pravila „univerzalnosti“, tj. davanja prednosti selekcijama sa kontinenata koji još nemaju predstavnika u Parizu.

Najefikasniji u Srbji bio je korektor Dražen Luburić sa 25 poena, Pavle Perić osvojio je 13, Marko Podraščanin 11, a Aleksandar Nedeljković , drugi srednji bloker srpskog tima, dodao je 9 poena. Kod „Gaučosa“ istakao se Bruno Lima sa 22 poena, Palonski je osvojio 18, a Konte 16 poena.

Srbiju u Otavi očekuje još jedan meč. U ponoć po srpskom vremenu, Srbija će igrati protiv Kanade.