Bivša teniserka o Sineru: Ko misli da igra dosadno neka ga pogleda uživo

Bivša teniserka o Sineru: Ko misli da igra dosadno neka ga pogleda uživo

Janik Siner je počeo i završio godinu grend slem trofejom (osvojio je Australijan open i US open) i oduševio bivšu teniserku Andreu Petković.

Djevojka koja je rođena u Tuzli, a karijeru gradila pod zastavom Njemačke, ističe da Italijan ima neke kvalitete koji nisu bili karakteristika mnogo slavnijih igrača, poput Novaka Đokovića ili Rafaela Nadala.

„Svakom ko kaže da je Sinerov tenis ponekad dosadan preporučujem da ga gleda uživo“, rekla je Andrea.

„Na televiziji se ne vidi nevjerovatna činjenica – Janik još jače udara lopticu kada su prelomni trenuci meča. Čak ni Novak Đoković ili Rafael Nadal to ne rade. I oni ponekad iz taktičkih razloga uspore kada su odlučujući poeni. Siner uvijek udara veoma jako. I pomalo nelogično, što jače udara, to je sigurniji“, rekla je Andrea Petković.

Oduševljena je i načinom na koji se kreće Italijan.

„Uvijek u perfektnom balansu, kao da skija niz planinu. I to radi na veoma lijep način. Nije važno koliko jako udara, nikada ne gubi ravnotežu. I mislim da se o Sineru neopravdano manje priča nego o Karlosu Alkarasu. Vjerovatno zato što kad Janik ne igra dobro, odmah kažu da igra dosadno. Kada Alkaras gubi, on i dalje djeluje veoma zabavno i zato su mu navijači naklonjeniji. Ali, kada Siner odlično igra, on je najatraktivniji na svijetu“, poruka je Andree Petković.