Barsa ponizila Real njegovim oružjem i sačuvala rekord La Lige

Barsa ponizila Real njegovim oružjem i sačuvala rekord La Lige

Najveća utakmica u svjetskom klupskom fudbalu – El Klasiko, opravdao je očekivanja. Brza i dinamična igra, u kojoj do vodećeg pogotka Roberta Levandovskog u 54. minutu, bilo je nemoguće procijeniti stranu koja će prevagnuti.

No, igrači Barse su bili spremni na brzinu napada Relovih napadača na „Santjago Bernabeu“, fantastični u ofsajd zamkama, a najvećeg neprijetelja su dobili baš oružjem rivala – Mendi ej zakasnio da ui klopku uhvati Poljaka.

„To je jedan od trenerovih zahtjeva. On traži da nikad ne spuštamo liniju nisko, a pogotovo protiv ekipa koje imaju moćne i brze igrače u napadu. Opasno je igrati ovako, ali timski rad se najbolje vidio kroz broj ofsajda u kojima smo ih ulovil“, objasnio je sjajni golman Pena.

On je uspio da odbrani dva zicera Mbapeu, u ostalih osam sjanjih pasova saigrača, vihorni francuski napadač je uhvaćen ofsajdom. barsa nije propustila priliku da se nasmije najvećem rivalu.

Fuera de juego, da igual cuando leas esto pic.twitter.com/7wmjxbczLi

Najboljim igračem proglašen je Leevndovski, ali Lamin Jamal je pokazao klasu.

„Igrači Reala nisu znali da sam tako dobar desnom nogom. Željeli smo da im damo još jedan i još jedan. Dvije nevjerovatne pobjede u samo četiri dana, najprije Bajern a sada Real“, blistao je nakon 4:0, Barsin tinejdžer, strijelac trećeg gola Jamal.

Rafinja je stavio tačku, sjajnim lob udarcem, i prekinut je niz od 42 utakmice Reala bez poraza u La Ligi, pa je Barsa sačuvala u direktnom duelu svoj rekord od 43 utakmice bez poraza.

Barsa sada nakon 11. kola, ima šest bodova više od aktuelnog šampiona.