Barani ostvarili zacrtani cilj, sa Cedevita Olimpijom zatvaraju 25. rundu ABA lige

Barani ostvarili zacrtani cilj, sa Cedevita Olimpijom zatvaraju 25. rundu ABA lige

Košarkaši Mornara i Cedevita Olimpije spustiće večeras od 19 sati u „Topolici” zavjesu na 25. kolo ABA lige. Barani su ostvarili primarni cilj, izborili su opstanak u elitnom rangu regionalne košarke i rasterećeno čekaju duel sa „zmajevima”.

„ Ovo je još jedan u nizu duela sa ekipa koje se nalaze u samom vrhu ABA lige. Godinama unazad Cedevita Olimpija sastavlja tim za samu završnicu, a i ove sezone su pokazali da mogu pobijediti i favorizovane beogradske „vječite“ rivale. Mi smo naš zacrtani cilj za ovu sezonu izvršili. Na igračima je da u utakmicama koje su ostale do kraja daju svoj maksimum i da iskoriste minutažu koja se otvorila odlaskom određenog broja igrača ”, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević .

Barani bi pobjedom mogli pomoći zemljacima iz Budućnosti, pošto se Podgoričani bore sa Ljubljančanima za treću poziciju na tabeli.

„ U seriji smo teških utakmica, ali na našu sreću opstanak je osiguran i to bez igranja potencijalnog baraž meča. Imali smo dosta vremena za odmor. Igranje protiv ekipe kao što je Cedevita Olimpija je izazov za sve nas i nadamo se da ćemo mi, prije svega, odraditi šta je do nas, a i da će naša publika uživati u dobroj košarkaškoj predstavi ”, kazao je centar Mornara, Marko Pecarski .

Rezultati – petak : Split – MZT 74:77; subota : Cibona – Zadar 63:89, Mega – Budućnost 76:68; nedjelja : Borac – Crvena zvezda 82:87; ponedjeljak : SC Derbi – FMP 84:74, Partizan – Igokea 89:74; utorak: Mornar – Cedevita Olimpija (19).