Bajern se održao do trećeg uzastopnog remija, pošto se vođstvo u Bundesligi raspada

Bajern se održao do trećeg uzastopnog remija, pošto se vođstvo u Bundesligi raspada

Bajern iz Minhena je u subotu remizirao 1-1 protiv gostujućeg Ajntrahta iz Frankfurta i ostavio im samo malo vođstvo u Bundesligi nakon što je treću utakmicu zaredom održan sa istim rezultatom.

Rezultat je ostavio aktuelnog šampiona bod ispred drugoplasiranog Union Berlina, koji sada ima 36 bodova pošto je u derbiju u Berlinu pobedio Hertu sa 2:0.

RB Lajpcig je na trećem mestu na 35. posle pobede od 2-1 nad VfB Štutgartom u petak, dok je Frankfurt na petom mestu sa 32.

Bajern, koji gostuje Pari Sen Žermenu 14. februara u 16. finalu Lige šampiona, imao je turbulentnih nekoliko nedelja.

Klub je grozničavo tražio zamenu za povređenog golmana Manuela Nojera i potpisao je sa Janom Somerom samo dan pre prošlonedeljnog žreba za nastavak sezone sa RB Lajpcigom.

Zatim su otpustili trenera golmana Tonija Tapalovića, koji je takođe blizak Nojerov prijatelj, a zatim su morali da ukore krilnog igrača Serža Gnabrija što je odleteo u Pariz da prisustvuje modnom događaju pre još jednog remija sredinom nedelje protiv Kelna.

Pošto je Gnabri ostao na klupi u subotu, Bajern je izgledao oštrije od protivnika u prvom poluvremenu i izašao je ispred kada je Leroj Sane ubacio na asistenciju Tomasa Milera u 34. minutu.

Ajntraht se dobro branio u drugom poluvremenu, ali je bio u velikoj meri anoniman sve dok Daiči Kamada nije dao Rendala Kolo Muanija u petercu, a napadač je pobedio francuskog saigrača Dajoa Upamekana u meču jedan na jedan i izjednačio u 69. minutu svojim golom u sedmom prvenstvu. ove sezone.

„Da biste pobedili u velikim utakmicama morate da igrate manje utakmice tako da imate dobar niz“, rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

„Nemamo više mnogo vremena do velikih utakmica da bismo postigli svoj korak. To nije bio poseban učinak. Postoji mnogo poena koje treba da poboljšamo o kojima stalno razgovaramo, kao što je igranje brže i ne uvek preko krila.“

Bavarci, koji jure za rekordnom 11. uzastopnom titulom u ligi, imali su trostruku šansu da postignu pogodak pre izjednačenja, ali su na kraju ostali bez gasa protiv svog kolege iz Lige šampiona Ajntrahta.

Herta, druga na dnu, otpustila je sportskog direktora Fredija Bobića posle poraza u derbiju, pošto je izgubila šest od poslednjih sedam mečeva. Imaju 14 bodova iz 18 utakmica, dva zaostatak od sigurne zone.