Bajern ostaje na bodovima na vrhu sa pobjedom od 3-0 nad Bohumom

Bajern ostaje na bodovima na vrhu sa pobjedom od 3-0 nad Bohumom

Bajern iz Minhena je u subotu pobjedio VfL Bohum rezultatom 3:0 i ostao na bod prednosti u Bundesligi dok su se zagrevali za meč finala Lige šampiona u utorak sa Pari Sen Žermenom.

Tomas Miler, koji je postao rekordni terenski igrač Bajerna sa svojim 428. nastupom u ligi, jurio je da izbije sa svoje polovine i dobio posed nakon slabog bekovskog dodavanja defanzivca Bohuma Saidija Janka i otvorio rezultat u 41. minutu.

Leon Gorecka je trebalo da udvostruči vođstvo u nastavku poluvremena, ali je sa dva metra uputio udarac glavom na odskoku pored stative.

Golman Bajerna Jan Somer je potom odlično odbranio loptu jednom rukom i pogodio Filipa Hofmana golom glavom u 52. minutu.

Ali domaćini su se uključili i dva puta postigli gol i završili utakmicu.

Zamena Kingsli Koman dao je Bajernu jastuk za dva gola četiri minuta nakon što je ušao, probio loptu kroz noge golmana Manuela Rimana u 64., a Serž Gnabri je pogodio jedanaesterac za njihov treći 10 minuta kasnije i zapečatio pobedu.

Bajern ima 43 boda, jedan ispred drugoplasiranog Union Berlina, pobednika RB Lajpciga sa 2-1 u kasnoj utakmici.

„Ovaj današnji meč utiče na utakmicu u utorak (protiv PSŽ-a)“, rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

„U utorak želimo da napredujemo i rezultat je važan (za Bundesligu) jer smo bili samo bod ispred Unije (pre utakmice) koja igra kasnije.

„Naše vođstvo nije veliko tako da moramo da nastavimo da pobeđujemo u našim utakmicama.

Mogli su Bavarci da dodaju još nekoliko golova pred kraj sa 17-godišnjim Arijonom Ibrahimovićem, koji je ušao kao kasna zamena i stvorio nekoliko dobrih šansi.