Adžić se vratio treninzima, Lacio nova prilika za debi; Savić i dalje van terena

Adžić se vratio treninzima, Lacio nova prilika za debi; Savić i dalje van terena

Na treninzima je oduševio, ali su dvije povrede pokvarile debi za Juventus i Crnu Goru… Vasilije Adžić je ponovo zdrav, a italijanski mediji pišu da bi prve minute u dresu velikog kluba iz Torina sada mogao da upiše za vikend protiv Lacija.

Juve je objavio da se crnogorski talenat na treninge „bjankonera“ vratio u ponedjeljak, a s obzirom na to da da Tijaga Motu muče povrede veznih igrača veoma je moguće da u subotu protiv tima iz Rima.

„Juve – konačno Adžić. Mota se možda konačno osmjehuje, ali ga brinu druge povrede“, napisao je „Tutosport“.

Teun Kompmeiners je slomio rebro i neće ga biti nekoliko utakmica, dok se i Veston Mekeni ranije završio reprezentativne obaveze zbog udarca koji je dobio treninzima za Sjedinjene Američke Države.

Pojedini mediji pišu da bi Adžić mogao odmah da uskoči u startnih 11, s obzirom na upražnjena mjesta i na to da je Mota navikao na iznenađenja, ali da je vjerovatnije da krene sa klupe.

Adžić je ovog ljeta iz Budućnosti prešao u Juventus, kako su pisali italijanski mediji od starta je oduševio Motu, ali su dvije povrede mišića zasada odgodile njegove prve minute za Juve.

Možda je Lacio klub kojeg će Adžić pamtiti kao prvog rivala protiv kojeg je igrao u Seriji A.

Vezista Juventusa zbog povrede nije bio na raspolaganju selektoru „sokola“ Robertu Prosinečkom za oktobarske mečeve u Ligi nacija, baš kao što iz istog razloga na okupljanje nije mogao da stigne ni Stefan Savić.

Novi štoper Trabzonspora povrijedio je zadnju ložu prije skoro mjesec, magnetna rezonanca pokazala je da će van terena biti nekoliko sedmica, a prema posljednjim izvještajima iz Turske naš as još nije počeo sa trenzima i neće biti u protokolu za meč sa Bašakšehirom za vikend.

Portal državne televizije TRT izračunao je da je Savić u turskom šampionatu od dolaska odigrao samo 149 minuta, dok je ta brojka u Evropi bila 300.

Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Stefan Savic, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Trendyol Süper Lig ve Avrupa kupalarında çıktığı toplam 6 karşılaşmada 449 dakika görev yapabildi.

Do posljednjih izazova u Ligi nacija ostalo je tačno mjesec – čini se dovoljno da „sokoli“ konačno u kompletnom sastavu odigraju makar jednu od posljednje dvije utakmice.

Kapitena Stevana Jovetića zbog kartona neće biti protiv Islanda, ali uz Adžića i Savića do tada bi trebalo da oporavljeni i u pravoj formi budu i Marko Vešović, Viktor Đukanović…