Vučić primio Srbe koji su pješačili sa KiM: Ponosan sam što čuvate naša ognjišta

Vučić primio Srbe koji su pješačili sa KiM: Ponosan sam što čuvate naša ognjišta

Predsjednik Aleksandar Vučić primio je večeras Srbe sa Kosova i Metohije, koji su pješice krenuli sa KiM na veliki narodni skup „Srbija nade“.

Susret je održan u zgradi Generalnog sekretarijata.

– Ja sam ponosan na to što imam priliku večeras da se zahvalim za podršku ne meni, već državi Srbiji, ovim ljudima. Ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji, i što je uprkos pritiscima beskrajno volite – rekao je Vučić.

Kaže da on ne bi izdržao ni kilometar i po.

– Sada sam rekao ovim momcima da ja ne bih izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali stotine kilometara da pokažu ljubav prema državi Srbiji – kazao je Vučić.

On kaže da su Srbi stigli iz svih djelova Kosova i Metohije.

– Možete da vidite kako su čvrsti, snažni i odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu, da sačuvaju svoja ognjišta. Trudiću se da im u tome pomognem, nikada da odmognem. Znate da kada ću i kada je teško i kada je lijepo uvijek biti uz vas. Sve najbolje vam želim – rekao je Vučić.

Dalibor Janković iz Kosovskog Pomoravlja zahvalio se predsjedniku što se bori i čuva naše Kosovo.

– Samo sa vama imamo vjeru i nadu u dalji opstanak na Kosovu i Metohiji – rekao je on i uručio predsjedniku medalju iz manastira Draganac.

Dejan Marjanović se zahvalio Vučiću na srdačnom prijemu. Kaže da su na put krenuli prije 9 dana u znak podrške Vučiću i predsjedniku poklonio barjak.