Zečević: Apelujem na Upravu za gazdovanje šumama i lovištima da obustavi Javni poziv za korišćenje šumama za ovu godinu

Zečević: Apelujem na Upravu za gazdovanje šumama i lovištima da obustavi Javni poziv za korišćenje šumama za ovu godinu

Apelujem na Upravu za gazdovanje šumama i lovištima da obustavi Javni poziv za korišćenje šumama za ovu godinu, jer je višetruko štetan za više od pedeset firmi drvoprerađivača sa sjevera Crne Gore, u kojima radi preko pet stotina zaposlenih, saopštio je Milan Zečević , poslanik Pokreta Evropa sad.

On smatram da su njihove žalbe opravdane i zahtjevi koji su upućeni, u otvorenom pismu premijeru, poslanicima I predsjednicima opština sa sjevera.

“Takođe, prije nego stupi na snagu novi zakon o šumama koji je izglasan u skupštini i koji ce da riješi u potpunosti ove probleme, apelujem da se hitno kreira novi Javni poziv, sa uslovima prihvatljivim za sve, kako je to i traženo u otvorenom pismu drvoprerađivača, a po modelu iz prethodnih godina. Pokret Evropa sad je protiv bilo kakvih vidova diskriminacije i razdvajanja privrednih subjekata na male i velike i naš stav je da bi svi privredni subjekti trebalo da imaju jednak pristup javnim dobrima, u ovom slučaju šumskim resursima što potvrđuju i nova zakonsk rješenja. Započeta reforma u šumarstvu ima takav pristup za primaran cilj i osigurava da svi privredni subjekti imaju mogućnost da se razvijaju nesmetano i u korektnim konkuretskim uslovima”, navodi se u saopštenju..