Vučić o popisu u Crnoj Gori: Važno je što su Srbi sačuvali nacionalni identitet, ponosan sam na njih

Vučić o popisu u Crnoj Gori: Važno je što su Srbi sačuvali nacionalni identitet, ponosan sam na njih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je sinoć povećanje broja Srba u Crnoj Gori, navodeći da je važno što su sačuvali svoj nacionalni identitet i da je ponosan na srpski narod u Crnoj Gori.

Komentarišući rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori, Vučić je za RTS rekao da je broj Srba u toj zemlji, u odnosu na prethodni popis iz 2011. godine, povećan sa 28,56 na 32,93 odsto i dodao da će vlast u Beogradu nastaviti da im pomaže.

„Radićemo sa njima na najnormalniji način, ni na koji način nećemo da vršimo pritisak za bilo kakvim političkim stvarima koje oni od nas očekuju. Naš posao je da naša zemlja ide naprijed, što jača Srbija, to će i srpski narod u regionu biti snažniji, to je od ključnog značaja“, kazao je Vučić u Beogradu.

On je rekao da Srbija ima dobre odnose sa Crnom Gorom i da joj „ništa nažao ili loše nije učinila“.

„To su naši partneri, nastavićemo da sarađujemo, što bliže moguće, to bolje“, dodao je Vučić.

On je rekao da je srpski „dominantan jezik“ u Crnoj Gori i da se „smijao juče“ kad je u crnogorskim medijima, „koji su jednim dijelom svakako antisrpski“, vidio izjavu jednog političara da srpski treba da bude službeni jezik.

„On je napadnut i od medija i svih drugih kao da je rekao da svahili treba da bude službeni jezik, a ne srpski kojim govori najveći broj građana Crne Gore. Ali takva kampanja protiv Srbije i srpskog naroda se vodi već 30 godina u cijelom regionu, da si demokrata i građanske orijentacije i možeš da budeš uspješan samo ako si anti-Srbin“, naveo je Vučić.