Vučić: Neću dozvoliti da oni koji su nas bombardovali 1999. sada dovrše posao u Srbiji koji tada nisu odradili!

Vučić: Neću dozvoliti da oni koji su nas bombardovali 1999. sada dovrše posao u Srbiji koji tada nisu odradili!

Objasnio je i zašto Srbi ne žele da učestvuju na izborima.

– Srbi su napustili institucije ne zbog svog hira, već zato što je protivpravno smijenjen Đurić, osuđen Teodosijević, zbog hapšenja, što su prvi put pucali na Srbe, pa onda i u Štrpcu na dječiću, pa sada i na Jovanovića. Posle svih pritisaka, izgradnje četiri baze na severu, svakodnevno maltretiranje vezano za tablice, provociranje Srba, oni su rekli mi 9 godina učestvujemo na izborima, a vi 10 ne formirate ZSO. Oni su rekli vi formirajte – mi ćemo da učestvujemo na izborima. Ovo je sramota Kvinte što se dešava. Oni će da održe izbore i da ih podrže. Ovdje nema ni legaliteta – kazao je Vučić.

On je osvrnuo na jučerašnji susret sa švedskim šefom dilomatija.

-Vidjeli ste šta sam rekao Šveđanima. Napao da uvedem sankcije, i samo to… Dosadilo mi je to pitanje. Ja stanem, spustim glavu, podignem glavu…Svi samo ponavljaju da uvedeš sankcije. Taman mislim da se završi sa tim, opet ista tema. To pitanje sam čio milion puta, trudim se da budem pristojan i to je sve. I kažem ono što sam rekao našem narodu. Da je naša zemlja suverena i nezavisna, da sama donosi odluke – rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija ne može da uđe u NATO jer NATO ugrozio nas.

– Kao predsjednik moram da vodim računa o interesima zemlje, a nekada bih vrlo rado opsovao sa nekima koji nisu pristojni. Moram da vodim računa. Ali da oćutite, da ne kažete ništa na ovo, ovo će ućiti u istoriju svjetske blamaže, da imaju 2 posto namještenu izlaznost, a da se kaže legalni i legitimni izbori. Pozivam građane sjevera KiM-a da budu mirni, da ih ne pogledaju, da vide prezir u očima Srba, da ih ne napadaju ni na jednom mjestu. Neka oni svoj najodvratniji posao obave, onda ćemo bar znati da imamo posla sa čistom okupacijom. Onda ćemo da vidimo koliko će da nas lažu oko ZSO. Prstom nećemo mrdnuti – rekao je Vučić.

Oni nas zavitlavaju svi, konstatovao je on.

– Kurti zna da su oni na njegovoj stranu, jer kada vam neko pusti ovakve izbore, znate da možete šta hoćete. Pošto ne mogu da se iživljavaju na velikoj zemlji, onda će na nama. Ok, shvatili smo da je vrhunac demokratije da izađe dva posto i da se glasa u policijskim kontejnertima – navodi Vučić i dodaje:

– Nama to nameće mnogo problema, znamo da ne možemo da sprečimo njihovo članstvo u Savjetu Evrope. Samo da su oni ispunili ZSO, mi nikoga nismo lagali i obmanjivali. Ja ne vjerujem više da mi sada kažu da je pola 10 , ja ću da kažem jutro je. Sve vrijeme je samo bilo kako će Srbiju da unize – rekao je predsednik i pitao šta toliko imaju protiv Republike Srpske.

– Hoćete da iskoristite period rata u Ukrajini da pregazite jednu malu zemlju, koja danas ima šta da izgubi – upitao je Vučić.