Đurašković: Inauguracija Milatovića u drugom gradu bila bi svojevrsni obračun sa Cetinjem

Đurašković: Inauguracija Milatovića u drugom gradu bila bi svojevrsni obračun sa Cetinjem

Gradonačelnik prijestonice Cetinje Nikola Đurašković saopštio je da bi inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića van Cetinje bilo „svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica, čiji je status definisan Zakonom o prijestonici“.

Kako su „Vijesti“ ranije objavile, policija radi procjenu bezbjednosti inauguracije Jakova Milatovića na Cetinju, a službe Skupštine počele su pripreme da se ta ceremonija održi u Podgorici u zgradi parlamenta.

„Cetinje je prijestonica države i očekivano je i prirodno da inauguracija bude održana na Cetinju. Bila bi veoma loša poruka da se uradi drugačije i to bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica, čiji je status definisan Zakonom o prijestonici. Predsjednici dolaze i odlaze, ali Cetinje kao simbol vječne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja ostaje i niko mu ne može oduzeti status koji ima“, naveo je Đurašković u saopštenju.

Dodaje i da „ko god ima dobru namjeru prema Crnoj Gori i Cetinju, neće izbjegavati Cetinje“.

„Cetinje je mnogo puta u prošlosti dostojanstveno i evropski odgovorilo na brojne izazove, ne vidim razlog da tako ne bude i sada“, naveo je Đurašković.