URA: Spajić i Nikolić zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela

URA: Spajić i Nikolić zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela

Vlada Milojka Spajića nastavila je svoj pravni ringišpil u slučaju nezakonitog razrješenja generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su kazali da je „Vlada u istom danu smijenila Predraga Burića i imenovala Kurtija, a zatim smijenila Kurtija i ponovo imenovala Burića na tu poziciju, pokazujući time neozbiljnost ali i stepen nezakonitog rada, izvrgavajući ruglu odluku Upravnog suda koji je u ovom slučaju odlučio u meritumu da je Kurti nezakonito smijenjen i da ga Vlada mora vratiti na mjesto generalnog inspektora“.

„Spajić i generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić time su zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći time i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela za što smo sigurni da će krivično odgovarati“, piše u saopštenju URE objavljenom na njihovom sajtu.

Iz te partije na čijem je čelu bivši premijer Dritan Abazović, pozivaju Tužilaštvo da „reaguje i stane na kraj ruganju državnih institucija od strane grupe populista i diletanata, kakvi trenutno sjede u Vladi Crne Gore“.

Iz URE su istakli da je Vlada ovim postupkom još jednom pokazala veliko pravno neznanje i svoj jasan antievropski manir, ali i dvostruke aršine u postupanju po odlukama nadležnih sudova.

„Svima je jasno da je Spajiću i njegovoj ekipi strah od otkrivanja zloupotreba veći od potrebe da se postupa po zakonu“, zaključuju iz URE.