URA ponovo predlaže zakon o fondu Stan za sve

URA ponovo predlaže zakon o fondu Stan za sve

Građanski pokret URA ponovo će predložiti Skupštini usvajanje zakona o fondu Stan za sve, koji bi trebalo da omogući povoljnije uslove za rješavanje stambenog pitanja onima koji nemaju svoj stan, saopštila je potpredsjednica tog pokreta, Milena Vuković.

Ona je kazala da prosječna cijena kvadratnog metra stana u Crnoj Gori, prema podacima Monstata, iznosi 1,82 hiljade eura, što ukazuje na konstantan rast cijena nekretnina, kao i da su one prosječno više 200 eura u odnosu na prošlu godinu.

“To je još jedan pokazatelj zašto država mora omogućiti brojnim građankama i građanima da dođu do svog krova nad glavom po povoljnijim uslovima od onih koji trenutno vladaju na tržištu”, rekla je Vuković.

Ona je dodala da se nada da će se ovoga puta poslanice i poslanici u Skupštini voditi isključivo interesima preko 100 hiljada građana, odnosno 40 hiljada porodica koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a ne ličnim i partijskim, te da će podržati zakon.

Vuković je podsjetila da to zakonsko rješenje u julu nije dobilo neophodnu podršku u Skupštini, jer je određeni broj poslanika opozicije i vlasti, bez obzira na podršku najavljenu tokom skupštinske rasprave, odlučio da glasa protiv ili da tokom glasanja ne bude u sali.

„Pružićemo im priliku da ponovo pokažu koliko im je zaista stalo do građana i rješavanja jednog od gorućih problema, pogotovo za mlade u Crnoj Gori“, zaključila je Vuković.