U skupštinsku proceduru predat Prijedlog zakona o fondu „Stan za sve“

U skupštinsku proceduru predat Prijedlog zakona o fondu „Stan za sve“

Građanski pokret URA predao je u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o fondu „Stan za sve“. To je saopštila poslanice Ure, Ana Novaković-Đurović.

„Ovim fondom će se omogućiti građanima da po duplo nižim cijenama kupe stan, konkretno po cijeni od 900 eura po kvadratnom metru“, rekla je Novaković-Đurović na pres konferenciji.

Kako je kazala, predloženo je da se fond osnuje sa početnim kapitalom od 20 miliona eura iz kog će država graditi stanove na opštinskom i državnom zemljištu.

„Država neće zarađivati od prodaje stanova jer će cijena prodaje biti ista kao cijena izgradnje. Država je investitor, smatramo da na ovaj način sistemski rješevamo problem u Crnoj Gori i očekujemo podršku Vlade i drugih poslaničkih klubova“, navodi ona.

Kaže da je 44. Vlada obustavila projkat „Hiljadu plus“ što ih je dodatno motivisalo na ovaj prijedlog.

Građanima se obratio i Miloš Konatar koji je istakao da Prijedlog zakona o fondu „Stan za sve“ predstavlja najvažniji prijedlog koji je URA delegirala Skupštini.

„Ovo je najvažniji zakon predložen Skupštini iz našeg kluba. Ovo nije prijedlog programa ili Vladine politike koja može biti ukinuta, kao program Hiljadu plus, ovo je prijedlog koji će dugoročno rješavati stambena pitanja građana“, rekao je Konatar.