U Crnoj Gori više od 50 partija, stranke osnivaju bivši ministri i premijer

U Crnoj Gori više od 50 partija, stranke osnivaju bivši ministri i premijer

Da bi osnovali stranku, u Crnoj Gori je potrebno da sakupite 200 potpisa građanasa biračkim pravom. Zbog olakšane proceure ili ambicije naših ljudi da se bave politikom, trenutno imamo 53 partije, a svoju partiju najavljuje i bivši ministar pravde.

Kako je jutros poručio Marko Kovač , osnivanje političkog pokreta je u toku.

„Javnost će blagovremeno biti obaviještena kad za to dođe vrijeme. Ne bih dalj espekulisao oko toga ništa“ , kazao je on.

Vremenska odrednica je uslovljena određenim procesima koji će se desiti ili se već dešavaju, kako u Glavnom gradu, tako i na nivou države.

Osim Kovača skoro je pa izvjesno da će i bivši premijer i nekada potpredsjednik DPS-a Duško Marković osnovati svoju stanku.

On, kako nam je kazao neće davat iizjave prije zvaničnog osnivanja partije.

Da je broj partija u odnosu na brojstanovnika pozamašan smatra i profesorica Nikoleta Đukanović.

Đukanović kaže da to doprinosi sve češćim izborima u našoj zemlji.

„Osim što dovode do izbora veliki broj partija i heterogene parlamentarne većine utiču i na stabilnost vlasti“ , smatra ona.

Još jedan ministar pravde Vladimir Leposavić, osnovao je prošle godine pokret „Pravda za sve“.

Da se posle ministrovanja ide u politiku, svjedoče i premijer i predsjednik države, koji su nakon pada ekspertske Vlade osnovali pokret Evropa sad, ali su se i oni nakon manje od dvije godine razišli.

U javnosti se pominje da bi uoči narednih izbora i predsjednik države mogao da osnuje partije, obzirom da u Glavnom gradu već ima svoje oddbornike.