Stijović: Aktuelna vlast otuđila Kotor od građana, vratićemo mu identitet i dušu

Stijović: Aktuelna vlast otuđila Kotor od građana, vratićemo mu identitet i dušu

Kandidatkinja na listi Evropskog saveza je istakla da će omogućiti mladim ljudima koji ne žive u Kotoru da se vrate svome gradu, da svojim znanjem, voljom unaprijede život u Kotoru.

Tokom svog upravljanja aktuelna vlast je Kotor udaljila i otuđila od građana, u njemu se govori nekim drugim jezicima, rasprodat je, zato obećavamo da ćemo Kotoru vratiti identitet i dušu, jer, kako reče jedan naš uvaženi sugrađanin „Kotor nema drugog centra do nas samih“, poručila je Jasna Stijović, kandidatkinja na listi „Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor“.

„Mi iz Evropskog saveza volimo i znamo svaki kutak ovoga grada, pa zato i nemamo drugu opciju osim da se borimo za svoj grad, da bude grad po mjeri svakog stanovnika, građanina“, rekla je Stijović u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je istakla da je ono što Kotor ima stručni, obrazovani ljudi koji razumiju, osjećaju i vole svoj grad, Boku.

„Mi ćemo se potruditi svim srcem da se grad vrati građanima, da okupimo građane, da se raseljeni po okolnim mjestima vrate u grad i omogućimo da se njihov glas čuje, i da stvorimo prijatan ambijent za život u Kotoru i svim mjestima u Boki koja može biti raj za život”, kazala je Stijović.

Ona je istakla da će Evropski savez omogućiti mladim ljudima koji ne žive u Kotoru da se vrate svome gradu, da svojim znanjem, voljom unaprijede život u Kotoru.

„Osnovne sadržaje koji nedostaju gradu i građanima, vratićemo u blisko, u neposrednoj saradnji sa građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, ljudima od struke. Prije svega, uložićemo sve snage i umijeće da vratimo gradu status grada, jer Kotor jeste grad star preko dvije hiljade godina, grad dragulj“, obećala je Stijović.

Ona je dodala da treba uključiti građane u donošenje odluka koje se tiču njihove budućnosti i budućnosti djece.

„Mi iz Evropskog saveza ćemo biti vlast koja poznaje, osjeća i voli Kotor, pripadaćemo gradu. Podsjećam, Kotor nije bilo koji grad, nego grad upisan na listu UNESCO-a, pa ćemo insistirati da procesi odlučivanja budu javni, uključiti građane u donošenje odluka koje se tiču njihove budućnosti i budućnosti naše djece. I na kraju, Kotor treba štititi i čuvati kao svaki dragulj. Zato ćemo mi izbrusiti ovaj dragulj što najbolje budemo znali i mogli, tako da će na kraju ipak zasjati Kotor”, zaključila je Stijović.