Stanić: “Rio Tinto vlada” Milojka Spajića mora da podnese ostavku, novi izbori jedini moralni čin

Stanić: “Rio Tinto vlada” Milojka Spajića mora da podnese ostavku, novi izbori jedini moralni čin

„Strateško opredjeljenje Crne Gore da postane članica EU, uz želju 80% naših stanovnika, jedna je od rijetkih stvari koje skoro u potpunosti ujedinjuju naše društvo“, poručio je predsjednik GO SDP i predstavnik Evropskog saveza, Mirko Stanić.

Kako dodaje, zbog toga je danas više nego ikad jasno da “Rio Tinto vlada” Milojka Spajića mora da podnese ostavku.

„I da građani što prije izađu na izbore, kako bi se otkočio naš evropski put, ali istovremeno stalo na put javašluku, partijskom zapošljavanju i nesposobnim ministrima sa izmišljenim resorima. Svakome ko iole prati pitanje evropskih integracija je jasno da put u EU ne vodi preko Brisela, nego preko susjeda“, kazao je Stanić.

Tako je, kako ističe, bilo za sve članice, uključujući i Hrvatsku čiji je put vodio preko Slovenije, pa će tako i za Crnu Goru.

„Zbog toga je elementarno moralan čin trojke sa vlasti da već danas podnesu ostavke na funkcije i time primjerom pokažu da im je evropska budućnost Crne Gore prioritet. Ukoliko se to danas ne desi, onda će građanima naše zemlje biti jasno da je njihova jedina svetinja – fotelja i službeni Mercedes“, zaključio je Stanić.