Sprema nam se diktatura: Američki izaslanik podijelio zadatke u Podgorici, hoće da gase medije koji im nisu po volji!

Sprema nam se diktatura: Američki izaslanik podijelio zadatke u Podgorici, hoće da gase medije koji im nisu po volji!

Specijalni izaslanik SAD Džejms Rubin, inače koordinator Centra za globalno angažovanje, sastao se danas sa predstavnicima Vlade Crne Gore, te tom prilikom podijelio zadatke zvaničnicima u Podgorici.

U „demokratskom duhu SAD“, Rubin je istakao da mu se ne sviđaju mediji koje izvještavaju istinito, ako to nije „istina“ koju podržava njegova država.

„Postoji jedan broj portala u Crnoj Gori koji šire dezinformacije iz Rusije i Kine. Na primjer informacija da u Ukrajini postoji fabrika za proizvodnju biološkog oružja je lažna. Isto tako laž je da su SAD željele rat u Ukrajini“, rekao je Rubin.

Naravno, Rubin je zaboravio kako je npr. počeo sukob između Rusije i Ukrajine.

Kako su Sjedinjene Države pokušale da uvuku Ukrajinu u NATO, te tako vojni savez dovedu na granicu sa Rusijom…

„Ako ruske dezinformacije budu dominirale na prostoru Zapadnog Balkana, teško će biti ostvaren napredak“, ocijenio je Rubin.

On je na brifingu za novinare tokom posjete Podgorici izjavio i da vjeruje da će borba protiv dezinformacija biti prioritet nove vlasti u Crne Gore, pomenuvši pritom i Srbiju.

„Nakon razgovora sa crnogorskim zvaničnicima i liderima partija, uvjeren sam da se Crna Gora neće ponovo okrenuti Beogradu i Moskvi“, rekao je američki „specijalac“.

Rubin je, između ostalog, bio pomoćnik državne sekretare SAD Medlin Olbrajt od 1997. do 2000. godine, a sada prvi put dolazi u region poslije 23 godine.