Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo-Andrijevica

Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo-Andrijevica

Danas ili sjutra bi trebalo da krene pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo-Andrijevica, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

„Dva mjeseca će trajati glavi tender. Već smo krenuli u realizaciju projekta, slušavamo stranke u opštinama Kolašin i Andrijevica. Svake godine sa sjevera Crne Gore odlazi 5.000 ljudi, zbog nemogućnosti da se ‘vide u toj sredini’. Tender će biti objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)“, istakao je Spajić na konferenciji za medije u Vladi.

On je kazao da očekuju povećano interesovanje investitora do kraja ove godine, za region Vasojevića, koji je kako je poručio najsiromašniji u državi

„Izvođenje projekta će krenuti krajem ove ili početkom sljedeće godine, što je godinu i po dana brže od planiranog. Pokrenuta su idejna rješenja za 10 saobraćajnica. Ovo je vizija Crne Gore koju treba svi da podržimo. Kad izguramo ove projekte omogućili smo budućnost, ne samo ove, već i narednih nekoliko generacija. Razumijemo naše političke konkurente, da ne razumiju kako smo ovo uspjeli“, poručio je Spajić.