Šljivančanin odgovorio Klikovcu: Objasnite 3.200 novih radnih mjesta koja ste magično stvorili za tri mjeseca

Šljivančanin odgovorio Klikovcu: Objasnite 3.200 novih radnih mjesta koja ste magično stvorili za tri mjeseca

Kad već pričamo o stolicama i mobilijaru, kolega Andrija Klikovac , kako ćete pojasniti 3.200 novih radnih mjesta koja ste magično stvorili u periodu između 30. avgusta 2020. i 1. decembra iste godine. Mora da ste ozbiljno odlučili u tom periodu da Crna Gora ili bar vaša privatna država dođe do pune zaposlenosti, kazao je Aleksa Šljivančanin , član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i predstavnik Mladih Demokrata.

“Ili pak 520 ljudi koje ste zaposlili od dana izbora u Glavnom gradu 2022. do gubitka vlasti. Veliki ste novac tad izdvojili za kupovinu stolica, a da ne pričamo o novcu za plate DPS-ovim političkim uhljebima. Onaj ko objasni ovu pojavu i njenu opravdanost, zasigurno je zaslužio Nobelovu nagradu za ekonomiju”, ističe Šljivančanin.

A tu je, dodaje, i neprevaziđeni slučaj masovnog trošenja novca podgoričkog Vodovoda na bombonjere, cvijeće, indijske orahe i biznis klase.

“Čak ne moramo ni da idemo dalje od Vodovoda. Podsjetiću na slučaj direktora koji je ostvario nemoguće – punih 7 godina je radio, a ni jednom se nije pojavio na radno mjesto. Priča iz bajke… A kad smo već kod rukovodećih pozicija u Vodovodu, kako ne pomenuti apsurd da je od 572 lica zaposlena u ovom preduzeću, čak 84 bili su direktor ili šefovi. Svaki šesti politički uhljeb DPS-a imao je tu čast da bude na rukovodećem slučaju. Čak i da su ovo sve vaše afere u Glavnom gradu, previše je”, poričio je Šljivančanin.