Šehović: Dolazak Dodika najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita

Šehović: Dolazak Dodika najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita

Lider Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović je kazao da je najava predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika da će narednih dana doputovati u Crnu Goru „najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita“.

Šehović je istakao i da to što će u Crnu Goru doputobvati Dodik, koji je na crnoj listi SAD, je pokazatelj „krize sistema vrijednosti kojoj svjedočimo, odnosno haotičnog stanja u kojem se naše društvo nalazi“.

„Nakon posjete Rusiji i Bjelorusiji, Milorad Dodik dolazi u Crnu Goru. Nakon čega će se, kako se sam pohvalio, sresti sa premijerom Mađarske i predsjednikom Srbije. Da zatvori krug. Pametnome dosta“, kazao je Šehović.

Dodsaje da je dolazak Dodika „pokazatelj političke dezorjentisanosti i krize sistema vrijednosti crnogorskih vladajućih elita“.

„Vjerovatno dolazi da prenese pozdrave od Vladimira Putina, i pošalje poruke ‘mira’ i ‘tolerancije’, koje su mu svojstvene. Posjeta čovjeka koji na crnoj listi SAD-a je najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita, krize sistema vrijednosti kojoj svjedočimo, odnosno haotičnog stanja u kojem se naše društvo nalazi“, rekao je Šehović.

Posjeta Dodika, kako dodaje, govori mnogo o karakteru parlamentarne većine i Vlade.

„A još i više govori o ‘čvrstini’ evropske i ‘pouzdanosti’ evroatlanstke orijentacije parlamentarne većine i Vlade, koja inače zavisi od Andrije Mandića“, zaključio je Šehović.