Sastanak većine u Skupštini Glavnog grada; Dajković: Pregovori teški i komplikovani

Sastanak većine u Skupštini Glavnog grada; Dajković: Pregovori teški i komplikovani

Predstavnici većine u Skupštini Glavnog grada došli su oko 17 sati na sastanak, na kojem će se eventualno odlučiti kako će se prevazići kriza vlasti u Podgorici.

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, koji je oko 18 sati izašao i nakratko se obratio novinarima, kazao je da su pregovori i dalje u toku, kao i da su i dalje teški i komplikovani.

„Pojedine kolege su se od dobra pokvarile. Dobile su toliko funkcija i ne mogu da cijene ono zbog čega ih je narod izabrao. Smatram da je potrebno dati šansu pregovorima“, kazao je Dajković.

On je rekao da je zadovoljan radom većine u Glavnom gradu, ali i da nije za to da se ide na nove izbore.

Dajković nije precizno odgovorio ko je najzaslužniji za probleme, ali je rekao da je problem „PES-a i bivšeg PES-a“ postao problem svih građana.

„Niko od njih neće dobiti više nego na prošlim izborima, a mislim da će mnogi dobiti manje“, ocijenio je šef SCG.

Predstavnici Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu do sinoć su imali rok koji im je dao ostatak vladajuće koalicije da riješe nesuglasice, među kojima su i zahtjevi da dodatno podijele funkcije i novac za finansiranje rada klubova, ali je konkretan dogovor izostao.

U zgradu lokalnog parlamenta došli su: gradonačelnica Olivera Injac i Boris Pejović iz Pokreta Evropa sad, članovi Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić i Balša Špadijer, te odbornik Demokratske narodne partije Vladimir Bulatović.

Demokrate na pregovorima predstavlja ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, ispred Građanskog pokreta URA u pregovorima učestvuje Milena Vuković Sekulović, a došli su i predstavnici Pokreta za promjene Branka Bošnjak, Goran Šćepanović i Anika Bajić.

Na sastanak je došao Branko Kovačević ispred Ujedinjene Crne Gore, predsjednik i odbornik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković i Boban Radević, Maja Vučelić iz CIVIS-a, Stefan Vešović ispred Prave Crne Gore…

Prilikom susreta na stepeništu Skupštine, Dajković je poručio gradonačelnici Injac da ima njegovu podršku.

Iz opozicije ranije su upućene inicijative na potpis svim partijama – za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata lokalnom parlamentu.