Šabotić: Islamofobični tekst u kojem se napada Abdić pokazuje stanje društva i vladajuće elite

Šabotić: Islamofobični tekst u kojem se napada Abdić pokazuje stanje društva i vladajuće elite

Bošnjački demokratski pokret (BDP) osudio je „fašistički napad“ na Nermina Abdića, nosioca liste Demokratske partije socijalista (DPS) za izbore u Podgorici, preko kolumne “Koncert za Nermina: Islamizacija Podgorice?“, koji je prenio portal Borba putem rubrike “Drugi pišu”.

“Iako se dr Abdić izjašnjava kao Crnogorac islamske vjere, za novinara Borbe on je nacionalna manjina (čitaj: manje bitan) i intimno ga kao i poslanici vladajuće elite vjerovatno naziva ‘Turčinom’, te mu kao takvom ne treba dozvoliti ni da pomisli da može upravljati ‘pravoslavnom Podgoricom’. Islamofobični tekst novinara Borbe najbolje pokazuje stanje društva u kom se nalazimo i vladajuće elite za koju više ne postoji građanska Crna Gora“, saopštio je osnivač BDP-a Anis Šabotić.

Kaže da upravo ovakvo ponašanje i tekstovi govore o „takozvanom pomirenju društva u kome su dobri Bošnjaci i muslimani“ samo oni koji „ćute i podržavaju propast sopstvenog naroda kao što to rade aktuelni ministri (za nešto čega nemamo) iz vladajuće Bošnjačke stranke.“

„Uostalom, zajednički slogan za podgoričke izbore koalicionih partnera sa državnog nivoa Bošnjačke stranke i ex DF-a govori jako puno o snažnom savezu dva aktuelna i buduća partnera“, dodaje Šabotić.

Kaže da su upravo predstavnici Bošnjačke stranke ulaskom u rekonstruisanu Vladu „postali najvrjedniji neimari i podržavaoci ‘Srpskog sveta’”.

„Kao ljekar i kao čovjek pozivam i ostale naše kolege ljekare da jasno osude napade na dr Abdića jer izborna kampanja će proći, a nama valja živjeti i nakon 29. septembra“, zaključuje Šabotić.