Rakčević: Spajiću „gori“ u Podgorici, projekat izgradnje bulevara na kojem smo mi radili predstavlja kao svoj

Rakčević: Spajiću „gori“ u Podgorici, projekat izgradnje bulevara na kojem smo mi radili predstavlja kao svoj

„Ako već ima želju da predstavlja tuđe projekte kao svoje, možemo ustupiti još mnogo njih koje smo vrijednim radom pripremali u prethodnom periodu“, kazao je Rakčević.

Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice i kandidat liste „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu!“ za gradonačelnika glavnog grada, kazao je kako nije očekivao da će premijer Milojko Spajić kao svoj predstaviti projekat na kome gradska uprava radi posljednje dvije godine.

„Razumijem da premijeru ‘gori’ u Podgorici, ali da će predstaviti projekat na kome MI radimo posljednje dvije godine kao – svoj, to nisam očekivao“, saopštio je on.

Kako je naveo, projekat Bulevara Vojislavljevića sastoji se iz dvije faze: mosta i bulevara.

„Svu projektnu dokumentaciju radile su naše vrijedne kolege/inice iz Agencije, kao i sjajni projektanti angažovani putem tendera. Za projekat mosta, koji je pozitivno revidovan i usklađen sa eurokodovima – veliko hvala profesorima Lučiću i Tadiću, sa kojima smo održali mnogo sastanaka i zajedničkim naporom došli do konačnog rješenja“, dodao je Rakčević.

Smatra da će most sa fontanom, osim rješavanja saobraćajnih gužvi, biti „novi ukras“ Zabjela i Podgorice.

„Za projekat bulevara, hvala profesorici Ivanović i njenom timu, što su u najkraćem roku završili zahtjevne zadatke i priveli projekat kraju. On je takođe pozitivno revidovan, usklađen sa eurokodovima, a čekamo još samo saglasnost CEDIS-a (očekujemo je danas)“, navodi Rakčević

Kaže kako je važno da Bulevar Vojislavljevića krene sa gradnjom.

„Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku riješimo imovinsko-pravne odnose. A premijeru Spajiću – ako već ima želju da predstavlja tuđe projekte kao svoje, možemo ustupiti još mnogo njih koje smo vrijednim radom pripremali u prethodnom periodu: Istočnu tribinu, park kod Bazara, Jusovaču, uskoro i Podgoričanku, trg Božane Vučinić, trg Golootočkih žrtava, šetalište uz Moraču i Ribnicu… samo neka javi šta mu treba. Poslaćemo i rendere, da konferencije budu zanimljivije“, zaključuje Rakčević.